Jump to content
  • 0

Masowa zmiana cen i podatku produktów i kombinacji

muniek_15

Question

Witam, prosiłbym o pomoc w powyższym zagadnieniu. Chciałbym masowo zmienić ceny produktów oraz co gorsza kombinacji do nich. Obecnie dla większości mam ustawiony 23% podatku, cena była wpisywana zawsze brutto, teraz chciałbym masowo zmienić na bez podatku. Już wiem, że mogę exportować do CSV i tam w kolumnie gdzie jest cena (jest zawsze netto) odpowiednio podstawić obliczoną brutto a regułę podatku ustawić na bez podatku i importować to z powrotem, nie wiem natomiast jak to zastosować do kombinacji? bo jeśli zmienię regułę podatku na "bez podatku" kombinacje będę w netto (tam też wpisywałem zawsze brutto w edytorze przy ich tworzenu)

Proszę o pomoc

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Ja gdy musiałem masowo to zrobić dla kombinacji skorzystałem z 30dniowego triala na eMagicOne Store Manager for PrestaShop https://emagicone.com/products/solutions-for-prestashop/ Program ogólnie jest potężny i nie będę tutaj dawał tutoriali jak się nim obsługiwać, ponieważ nie jest też to najtrudniejsza rzecz.

Wyeksportowałem do csv produkty wraz z reference code, id, ceną, nazwą, kombinacjami oraz cenami kombinacji. Następnie wszystko w przeliczyłem w Excelu i ponownie zaimportowałem. Warto mieć na uwadzę, że da się importować/eksportować cenę netto kombinacji (a dokładnie jej wpływ na cenę podstawową).

Może to pomoże.