trio12 Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Witam, Próbuję od jakiegoś czasu dodać formularz logowania (pola: login i hasło) w lewej kolumnie (szablon domyślny - presta 1.6) Preferencje->Tematy->Ustawienia włączona jest opcja 'logowanie' : lewa kolumna. Nie widać formularza Jak się uda zalogować (w nagłówku mam też link do logowania) to pojawia się w lewej kolumnie 'Moje konto' (Zamówienia, rachunki, adresy itd...) Gdzie można włączyć opcje 'formularz logowanie' w lewej kolumnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Bez dodatkowego modułu nie ma takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 (edited) można trochę zmodyfikować moduł blockmyaccount, 1. rozpakuj paczkę 2. folder override - skopiuj na serwer 3. folder themes - tu jest podfolder __TWOJ_SZABLON__, jego zawartosc skopiuj do folderu Twojego szablonu 4. usuń plik class_index.php z folderu /cache powinno działać logowanie_lewa_kolumna.zip Edited September 12, 2016 by atomek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 trio12 Posted September 12, 2016 Author Share Posted September 12, 2016 działa fenomenalnie Super. Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 trio12 Posted September 12, 2016 Author Share Posted September 12, 2016 a jeszcze mam jedno pytanie o linki w stopce Preferencje->CMS: jak można podzielić linki do podstron (z nagłówkiem "Informacja") na 2 kolumny, np: Informacja + kilka linków oraz O nas + kilka linków ? W moduły->Moduł CMS można tworzyć tylko nowe bloki po prawej lub lewej stronie, a chodzi o stopkę: | Informacja | | O nas | | ---link1---- | | --link1----- | |----link2---- | | --link2----- | Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
trio12
Witam,
Próbuję od jakiegoś czasu dodać formularz logowania (pola: login i hasło) w lewej kolumnie (szablon domyślny - presta 1.6)
Preferencje->Tematy->Ustawienia włączona jest opcja 'logowanie' : lewa kolumna.
Nie widać formularza
Jak się uda zalogować (w nagłówku mam też link do logowania) to pojawia się w lewej kolumnie 'Moje konto' (Zamówienia, rachunki, adresy itd...)
Gdzie można włączyć opcje 'formularz logowanie' w lewej kolumnie ?
4 answers to this question
Recommended Posts