salan0 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Cześć, w jaki sposób mogę utworzyć podstronę z produktami, które są na wyprzedaży (mają obniżoną cenę)?Czy w prestashop nie jest taka podstrona wbudowana? Ja tak to nie mogę takowej znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Jest standardowo jeśli masz włączone przyjazne linki to jest pod adresem domena.pl/promocje jeśli nie masz to domena.pl/index.php?controller=prices-drop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 salan0 Posted September 11, 2016 Author Share Posted September 11, 2016 Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 YaboL Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Zależy co rozumiesz przez "wyprzedaż"? Strona promocji jest odpowiednia, a jednocześnie nie odpowiednia do prowadzenia wyprzedaży. Trochę nudnych informacji... Teoretycznie promocja to sprzedaż produktów po obniżonych cenach w jakimś interwale czasowym, ale cena po obniżce musi zawierać "odpowiednią" marże handlową takie promocje można sobie robić ile razy się chce, a wyprzedaż to pozbycie się produktów i tu cena nie musi zawierać odpowiedniej marży handlowej, a jedynie nie może być niższa od ceny uzyskania produktu czyli minimalnie jest równa cenie zakupu. Takie wyprzedaże można w Polsce przeprowadzać dwa razy do roku - wyprzedaże sezonowe. Lub w przypadku upływającego terminu przydatności do spożycia/użycia. Można jeszcze przy likwidacji sklepu, ale nie pamiętam jak długo może trwać zgodnie z prawem. Tak więc promocja to nie wyprzedaż, a promocja -80% nie musi być wyprzedażą bo wciąż można na tych produktach dobrze zarabiać. Także nie każda wyprzedaż to wyprzedaż chociaż jest to wprowadzenie klienta w błąd. Oczywiście sprzedaż poniżej cen zakupu są traktowane jako nieuczciwa konkurencja. Wracając do pytania prestashop ma stronę dla promocji, ale nie dla wyprzedaży. Wyprzedaż można zaznaczyć w konfiguracji produktu otrzyma on wtedy specjalną etykietę. Ale to Polska... każdy robi jak chce... do czasu, aż go konkurencja nie pod... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
salan0
Cześć,
w jaki sposób mogę utworzyć podstronę z produktami, które są na wyprzedaży (mają obniżoną cenę)?
Czy w prestashop nie jest taka podstrona wbudowana? Ja tak to nie mogę takowej znaleźć
3 answers to this question
Recommended Posts