Georgex1 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Zdravím,začal jsem upravovat všechny META pro obchod, a potřebuji změnit délku Meta description, nastavení se mění v PHPmyAdmin u PS_category_lang je délka omezena na 128 znaků ... lze změnitMám dotaz, proč je použito tak málo, protože jsem četl, že se používá 150 - 300 znaků. Neomezí to nějak funkčnost obchodu?Díky za odpovědi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Meta description by mala mat max. 255 znakov. Vsetko nad tento pocet napr. Google uz ignoruje. A odpoved na tvoju otazku - ano, obmedzujte to v tomto smere funkcnost obchodu - uprav preto hodnotu na 255.Doplnene: konkretne mozes vidiet v bug trackeri, ze to fixli 21.2.2010 na SVN verziihttp://www.prestashop.com/bug_tracker/view/3696/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgex1 Posted May 20, 2010 Author Share Posted May 20, 2010 Díky za odpověď takže jak jsem se dočetl z předchozího příspěvku ...---------------------------..Title: 128 chars (Google takes care of 63 chars)Desc: 255 chars (Google takes care of 160 chars)Keywords : 255 chars (No one cares tongue laugh)---------------------------Mám tedy všechny meta na délku podle google ... tj. titulek 63 znaků, a data 160 znaků ?lepší to udělat teď , něž chodu obchodu ? Aby to bylo optimální ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Samozrejme je to lepsie nastavit pri stavbe obchodu ako za chodu. Ja by som to nastavil na 128 a 255.Vytvaranie a vkladanie Title a Description je uz ale predsa ludska zlozka a ten kto to robi by mal pri tom aj rozmyslat. U klientov sa totiz stretavam s tym, ze plne akceptuju silu nazvu produktov, URL odkazov, klucove slova v texte a description, ale chcu, aby to stroj za nich urobil sam, a to je ten velky omyl. SEO je totiz prave o tom ludskom elemente. Kvalitne zvolene nazvy produktov, kategorii, popisov stroj nevygeneruje a dlzka znakov je iba technicky udaj ktory obchod samotny neposunie nikde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts