MarcinoxPL Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Witam zaktualizowałem sklep z Prestashop 1.5 do 1.6.1.6 Wszystkie produkty zostały. W momencie gdy chce edytować meta tagi starego produktu pojawiają się komunikaty Property Product->meta_title is not valid Lub 2 błędów Pole meta_title (Polski (Polish)) jest nieprawidłowe. Pole meta_title (English GB (English)) jest nieprawidłowe Z nowymi produktami nie ma problemu. Dodam że nie we wszystkich produktach starych produktach występuje ten problem. W przypadku gdy w title jest domyślnie wpisany ciąg znaków na wzór url'a np: sukienka-oliwia-2 to mogę zmieniać meta title W przypadku jednak jeżeli domyślnie jest wpisany title np; Sukienka Oliwia 2 > Sklep z sukienkami to pojawia się błąd Próbowałem w bazie zmieniać ale nic to nie pomaga. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Pole jest walidowane jako isGenericName, czyli nie może zawierać znaków: <>={} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrian99 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 A pokaż screen z bazy ps_product_lang. Tam jest błąd pamiętam, że coś zmieniałem bo aktualizowałem wszystko z zewnątrz i przy wyższej wersji presty był błąd przy edycji z panelu administracyjnego. Porównaj sobie też tabele z 1.5, a 1.6 one z tego co pamiętam różniły się czymś. Teraz jeszcze tak myślę, czy to nie był błąd spowodowany tym, że produkty nie miały w moim przypadku daty dodania (to pole w bazie było puste) bodajże date_add. Gdzieś tutaj leży błąd bardzo blisko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarcinoxPL Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 A pokaż screen z bazy ps_product_lang. Tam jest błąd pamiętam, że coś zmieniałem bo aktualizowałem wszystko z zewnątrz i przy wyższej wersji presty był błąd przy edycji z panelu administracyjnego. Porównaj sobie też tabele z 1.5, a 1.6 one z tego co pamiętam różniły się czymś. Teraz jeszcze tak myślę, czy to nie był błąd spowodowany tym, że produkty nie miały w moim przypadku daty dodania (to pole w bazie było puste) bodajże date_add. Gdzieś tutaj leży błąd bardzo blisko... Screen poniżej, najlepsze jest to że dla id 20 mogę edytować dane w panelu a 21, 22 już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrian99 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Screen poniżej, najlepsze jest to że dla id 20 mogę edytować dane w panelu a 21, 22 już nie. Chyba chodzi o meta_title i w pozycjach 20 nie masz znacznika ">" ale już w 21 jest > i to on powoduje błąd. Usuń w bazie i przetestuj określony produkt czy będzie zapisywał Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MarcinoxPL Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 Dzięki wielkie, pomogło. Można zamknąć temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MarcinoxPL
Witam zaktualizowałem sklep z Prestashop 1.5 do 1.6.1.6
Wszystkie produkty zostały.
W momencie gdy chce edytować meta tagi starego produktu pojawiają się komunikaty
Property Product->meta_title is not valid
Lub
2 błędów
Z nowymi produktami nie ma problemu.
Dodam że nie we wszystkich produktach starych produktach występuje ten problem.
W przypadku gdy w title jest domyślnie wpisany ciąg znaków na wzór url'a np: sukienka-oliwia-2 to mogę zmieniać meta title
W przypadku jednak jeżeli domyślnie jest wpisany title np; Sukienka Oliwia 2 > Sklep z sukienkami to pojawia się błąd
Próbowałem w bazie zmieniać ale nic to nie pomaga.
Jakieś pomysły?
5 answers to this question
Recommended Posts