Jump to content
  • 0

Prestashop 1.6.1.6 Product->meta_title is not valid

MarcinoxPL

Question

Witam zaktualizowałem sklep z Prestashop 1.5 do 1.6.1.6

Wszystkie produkty zostały.

W momencie gdy chce edytować meta tagi starego produktu pojawiają się komunikaty 

Property Product->meta_title is not valid

Lub

2 błędów 

1. Pole meta_title (Polski (Polish)) jest nieprawidłowe.
  2. Pole meta_title (English GB (English)) jest nieprawidłowe

Z nowymi produktami nie ma problemu.

Dodam że nie we wszystkich produktach starych produktach występuje ten problem.

W przypadku gdy w title jest domyślnie wpisany ciąg znaków na wzór url'a np: sukienka-oliwia-2 to mogę zmieniać meta title

W przypadku jednak jeżeli domyślnie jest wpisany title np; Sukienka Oliwia 2 > Sklep z sukienkami to  pojawia się błąd

Próbowałem w bazie zmieniać ale nic to nie pomaga.

Jakieś pomysły?

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

A pokaż screen z bazy ps_product_lang. Tam jest błąd pamiętam, że coś zmieniałem bo aktualizowałem wszystko z zewnątrz i przy wyższej wersji presty był błąd przy edycji z panelu administracyjnego. Porównaj sobie też tabele z 1.5, a 1.6 one z tego co pamiętam różniły się czymś. Teraz jeszcze tak myślę, czy to nie był błąd spowodowany tym, że produkty nie miały w moim przypadku daty dodania (to pole w bazie było puste) bodajże date_add. Gdzieś tutaj leży błąd bardzo blisko...

• 0

A pokaż screen z bazy ps_product_lang. Tam jest błąd pamiętam, że coś zmieniałem bo aktualizowałem wszystko z zewnątrz i przy wyższej wersji presty był błąd przy edycji z panelu administracyjnego. Porównaj sobie też tabele z 1.5, a 1.6 one z tego co pamiętam różniły się czymś. Teraz jeszcze tak myślę, czy to nie był błąd spowodowany tym, że produkty nie miały w moim przypadku daty dodania (to pole w bazie było puste) bodajże date_add. Gdzieś tutaj leży błąd bardzo blisko...

Screen poniżej, najlepsze jest to że dla id 20 mogę edytować dane w panelu a 21, 22 już nie.

bazass.jpg

• 0

Screen poniżej, najlepsze jest to że dla id 20 mogę edytować dane w panelu a 21, 22 już nie.

bazass.jpg

Chyba chodzi o meta_title i w pozycjach 20 nie masz znacznika ">" ale już w 21 jest > i to on powoduje błąd. Usuń w bazie i przetestuj określony produkt czy będzie zapisywał