Kerrex Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Dzień dobry, w swoim (jeszcze testowym) sklepie internetowym chciałem umieścić blok koszyka w pasku nawigacyjnym, a nie nad nim jak miało to miejsce domyślnie. Udało mi się to zrobić poprzez dodanie hooka do bazy danych i dodanie następujących linijek w pliku blockcart.php: public function hookCartinmenu($params) { $params['blockcart_top'] = true; return $this->hookRightColumn($params); } Udało mi się umieścić go tam gdzie chciałem, jednak napotkałem następujący problem: po odświeżeniu/zmiany podstrony koszyk pokazuje, że jest pusty. W oknie Podsumowanie zakupów wszystko wyświetla się poprawnie, po prostu produkty znikają z bloku koszyka. Dla jasności zamieściłem screena - KOSZYK wyżej to blok koszyka dodany do hookCartinmenu, natomiast niżej to standardowy w displayTop Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł powiedzieć mi co zrobić, aby koszyk dodany do customowego hooka działał poprawnie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Czyli masz teraz dwa koszyki na raz widoczne? Nie mają przypadkiem konfliktu js? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerrex Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 Ogólnie jest jeden. Drugi włączyłem specjalnie po to, żeby sprawdzić czy na nim też występuje taki błąd, a przy okazji użyłem go jako screen do zobrazowania problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts