pikselkomp Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Witam, potrzebuję zedytować stopkę presty wstawiając elementy graficzne, w załączniku przykład. Gdzie mogę znaleźć pliki źródłowe do wstawienia odnośników? Proszę o jakieś podpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 footer.tpl w katalogu z szablonem to miejsce w którym zdefiniowana jest stopka. stopka zbudowana jest z modułow. jak chcesz dodać coś pod "Store Information" to trzeba dodać tresci do pliku modułu block contact infos zrobisz to w katalogu z szablonem: /themes/szablon/modules/blockcontactinfos/blockcontactinfos.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Ok, dzięki, powinienem sobie poradzić, jak nie, będę marudził dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 PNG, który wrzuciłem wyświetla się tylko w trybie "edycja na żywo" - jest przy edycji broku informacji kontaktowych. Przy normalnym wczytaniu strony obraz się nie pokazuje... Czemu tak się może dziać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Sprawdz kompilacje plików w ADVANCED PARAMETERS >> PERFORMANCE możesz mieć wyłączone: Recompile templates if the files have been updatedA do tego jeszcze dochodzi temat Cache wyłącz i sprawdz czy coś się zmieni Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Kompilacja wyłączona, cache wyłączone i dalej nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 Teraz pojawił się taki problem, że zmieniam dane firmy w module (te na dole w stopce), a na stronie nić się nie zmienia. Pamięć podręczna wyłączona, kompulacja wyłączona. W module o sklepach wyłączyłem opcję, aby "nasze sklepy" nie wyświetlało się w stopce i nic, na stronie zero zmian. Dodatkowo mapa w "nasze sklepy" nie działa, mimo, że współrzędne podane są prawidłowo. Ktoś wie czemu to jest wina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Sprawdz kompilacje plików w ADVANCED PARAMETERS >> PERFORMANCE możesz mieć wyłączone: Recompile templates if the files have been updated A do tego jeszcze dochodzi temat Cache wyłącz i sprawdz czy coś się zmieni Kompilacje to Ty włącz może troche niezrozumiale napisałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 10, 2016 Author Share Posted September 10, 2016 A nie będzie przypadkiem tak, że jeśli włącze kompilacje to szablon wczyta mi się oryginalny? Bo zrobiłem wiele ustawień w szablonie...Jeszcze mam jeden problem. Usunąłem wszystkie kategorie z wersji demo, wrzuciłem swoje, a mimo wszystko kategorie z wersji pojawiają się w ścieżce do produktów (załącznik). Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Na czas prac przy szablonie kompilacja powinna być włączona, natomiast kategorie usuwałeś ręcznie zaznaczając kilka i na raz usuwając? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 11, 2016 Author Share Posted September 11, 2016 Tak, usuwałem ręcznie, kilka na raz. A ma to znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Może mieć, zapewne w bazie pozostały śmieci, już się spotkałem z takim przypadkiem i należy teraz wyczyścić bazę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts