masax Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Witam konfigurowalem moduł PAYU 1.6 w prestashop i przy zatwierdzaniu płatności przenosi mnie na strone PAYU i mam informację jak poniżej Przepraszamy, nie udało się utworzyć transakcji (kod błędu: 209)Prosimy o kontakt ze sklepem i podanie numeru błędu.Dokonanie płatności będzie możliwe w inny sposób. czy ktoś się z tym spotkał? wyczytałem, że taki błąd to niby błędnie wpisany któryś z kluczy, a klucze na 100% przepisałem prawidłowo.... Z góry dzięki za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Przeinstaluj moduł jeszcze raz i przepisz poprawnie klucze uważając na spacje, by jakiejś nie dołożyć przez przypadek .Szczególnie na początku i na końcu klucza. Tam bez zaznaczenia całości klucza tego nie zauważysz. Jeśli to nie pomoże to powinieneś pisać do autorów wtyczki i zgłosić im problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 masax Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 Przeinstalowałe, klucze wpisywalem i sprawdzalem 3 razy nic to nie dało, napisałem do autora wtyczki odpisał mi, że prawdopodobnie utworzyłem nie ten punkt płatności w PAYu, że powinno sie wybrać przelewy, a zanim utworzyłem sklep w PAYU konsultanta payu polecił mi, żeby wybrać REST API bo jest prostsze i mniej skomplikowane, że W przypadku RESTa tego wszystkiego nie ma, dlatego że on „myśli” samodzielnie i w trakcie implementacji systemu wszystkie te rzeczy robi się z poziomu kodu. Więc co się powinno wybrać przy konfiguracji przelewy czy REST API? w przelewach trzeba wpisać 3 adresy powrotów i raportu i nie wiem jakie i co tam wpisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Adres raportów: http://www.domena.pl/modules/payu/transaction_status.php Adres powrotu błędnego: http://www.domena.pl/ Adres powrotu pozytywnego: http://www.domena.pl/modules/payu/confirmation.php Gdzie domena.pl to domena twojego sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 masax Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 Utworzyłem nie ten punkt płatności. dziękuję za pomoc - wszystko już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
masax
Witam konfigurowalem moduł PAYU 1.6 w prestashop i przy zatwierdzaniu płatności przenosi mnie na strone PAYU i mam informację jak poniżej
Prosimy o kontakt ze sklepem i podanie numeru błędu.
Dokonanie płatności będzie możliwe w inny sposób.
czy ktoś się z tym spotkał? wyczytałem, że taki błąd to niby błędnie wpisany któryś z kluczy, a klucze na 100% przepisałem prawidłowo....
Z góry dzięki za informację
4 answers to this question
Recommended Posts