Jump to content
  • 0

Problem z przekierowaniem domeny

skrawekpapieru

Question

Witam.

Przekierowałam wykupioną domenę na serwer do katalogu prestashop (domena i serwer znajdują się na nazwa.pl). Przekierowanie następuje, ale pojawia się strona jak na zdjęciu z załącznika. Problem występuje na komputerach (poza moim) i na komórce.

post-1305434-0-51026300-1472837601_thumb.png

Pozdrawiam

Edited by skrawekpapieru (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

http://www.skrawekpapieru.pl/prestashop/  - na tą stronę domena była przekierowana

skrawekpapieru.pl - moja domena

Kontaktowałam się z nazwa.pl i otrzymałam informację, że nie jest to problem z ich strony.

Prawdopodobnie prestashop wymusza dodanie do URL /prestashop. Przy przekierowaniu strony na www.skrawekpapieru/prestashop (bo tylko pod tym adresem mój sklep się wyświetla) domena wyszukuje w folderze prestashop folderu prestashop.

Próbowałam przenieść wszystkie pliki z folderu prestashop do folderu głównego na serwerze, ale wysypał mi się cały sklep.

• 0

Nawet wchodząc na stronę z wykorzystaniem linka bez dopisku "prestashop" następuje przekierowanie na ten folder. Sprawdzić trzeba czy jak korzystasz z fizycznego adresu serwera np maciej.linuxpl.com/mojfolder/prestashop to ten problem dalej występuje (oczywiście w preście też to poprawiasz).

Nie wiem jak masz ustawione przekierowanie na nazwie, więc ciężko będzie bez tego zdiagnozować co jest nie tak.

• 0

Dzięki za pomoc.

Przeniosłam wszystkie pliki na folder główny serwera jednocześnie zmieniając w panelu Preferencje >>  SEO & URL folder odniesienia i przekierowanie wraz ze sklepem działa bez problemu.

Przekierowanie domeny mam ustawione na serwer do folderu głównego.

Pozdrawiam

• 0

Dziwne rozwiązanie stosuje nazwa.pl. Ewentualnie możesz spróbować zrobić kopię w jakimś folderze i w preście samej ustawić przekierowanie na folder.

Na linuxpl.com i domenie w OVH nie mam większego problemu z trzymaniem strony w folderze. A już szczególnie takich kwiatków jak u Ciebie. Więc tłumaczenie nazwy, że to nie jest zależne od nich to według mnie lekka ściema. Trochę dziwi mnie też podejście w którym nie zaproponowali Ci pomocy w konfiguracji domeny. Co jak co ale oni powinni znać ustawienia swojego serwera najlepiej i podejrzewam, że tego typu problemy są dość powszechne w zapytaniach do supportu.