skrawekpapieru Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 (edited) Witam. Przekierowałam wykupioną domenę na serwer do katalogu prestashop (domena i serwer znajdują się na nazwa.pl). Przekierowanie następuje, ale pojawia się strona jak na zdjęciu z załącznika. Problem występuje na komputerach (poza moim) i na komórce. Pozdrawiam Edited September 2, 2016 by skrawekpapieru (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Jakiś link do strony ? Jeśli to nie jest wina samego szablonu to powinnaś zgłosić to do pracowników nazwa.pl (która swoją drogą ma czasem niezłe problemy z prestą). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 skrawekpapieru Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 http://www.skrawekpapieru.pl/prestashop/ - na tą stronę domena była przekierowana skrawekpapieru.pl - moja domena Kontaktowałam się z nazwa.pl i otrzymałam informację, że nie jest to problem z ich strony. Prawdopodobnie prestashop wymusza dodanie do URL /prestashop. Przy przekierowaniu strony na www.skrawekpapieru/prestashop (bo tylko pod tym adresem mój sklep się wyświetla) domena wyszukuje w folderze prestashop folderu prestashop. Próbowałam przenieść wszystkie pliki z folderu prestashop do folderu głównego na serwerze, ale wysypał mi się cały sklep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Presta ma ustawienia domeny w Preferencje >> SEO & URL, gdzie należy ustawić domenę i podfolder, w którym jest zainstalowany sklep. Mi tu jednak wygląda na uszkodzenie szablonu, bo rozjechał się zupełnie. Na Twoim kompie prawdopodobnie jest w cache jeszcze i dlatego wyświetla Ci to prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 skrawekpapieru Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 Nie sądzę żeby problemem był szablon ponieważ przed przekierowaniem domeny wszystko było ok. Ale jeżeli zmienię w panelu ustawienia folderu i przeniosę pliki ba folder główny na serwerze to powinno nyć ok? Nie trzeba zmieniać pliku htaccess? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Nawet wchodząc na stronę z wykorzystaniem linka bez dopisku "prestashop" następuje przekierowanie na ten folder. Sprawdzić trzeba czy jak korzystasz z fizycznego adresu serwera np maciej.linuxpl.com/mojfolder/prestashop to ten problem dalej występuje (oczywiście w preście też to poprawiasz). Nie wiem jak masz ustawione przekierowanie na nazwie, więc ciężko będzie bez tego zdiagnozować co jest nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 skrawekpapieru Posted September 3, 2016 Author Share Posted September 3, 2016 Dzięki za pomoc. Przeniosłam wszystkie pliki na folder główny serwera jednocześnie zmieniając w panelu Preferencje >> SEO & URL folder odniesienia i przekierowanie wraz ze sklepem działa bez problemu. Przekierowanie domeny mam ustawione na serwer do folderu głównego. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Dziwne rozwiązanie stosuje nazwa.pl. Ewentualnie możesz spróbować zrobić kopię w jakimś folderze i w preście samej ustawić przekierowanie na folder. Na linuxpl.com i domenie w OVH nie mam większego problemu z trzymaniem strony w folderze. A już szczególnie takich kwiatków jak u Ciebie. Więc tłumaczenie nazwy, że to nie jest zależne od nich to według mnie lekka ściema. Trochę dziwi mnie też podejście w którym nie zaproponowali Ci pomocy w konfiguracji domeny. Co jak co ale oni powinni znać ustawienia swojego serwera najlepiej i podejrzewam, że tego typu problemy są dość powszechne w zapytaniach do supportu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
skrawekpapieru
Witam.
Przekierowałam wykupioną domenę na serwer do katalogu prestashop (domena i serwer znajdują się na nazwa.pl). Przekierowanie następuje, ale pojawia się strona jak na zdjęciu z załącznika. Problem występuje na komputerach (poza moim) i na komórce.
Pozdrawiam
Edited by skrawekpapieru (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts