Jump to content
  • 0

Przyjazne linki stron CMS nie działają po wgraniu nowej bazy danych

manao

Question

Witajcie,

Postaram się jak najbardziej szczegółowo opisać mój problem, gdyż do wielu rzeczy udało mi się dojść, ale niestety utknęłam w martwym punkcie.

Przenoszę sklep na nowy serwer i zanim przepnę dns'y chciałabym wszystko przetestować. Niestety, pojawia się jeden błąd: nie działają przyjazne linki stron CMS. Przyjazne linki stron produktów i kategorii działają (mod_rewrite jest włączony). Przeszukałam internet, ale nigdzie nie znalazłam żadnego działającego rozwiązania. Kilka razy generowałam na nowo plik htaccess i próbowałam go też modyfikować ręcznie. Nic nie podziałało.

Zainstalowałam więc czystą prestę od początku, wgrałam używany szablon i zanim zaimportowałam bazę danych, sprawdziłam czy przyjazne linki działają. Działały. Do momentu zaimportowania bazy danych ze starej strony. Zakładam więc, że błąd tkwi właśnie w niej. Zauważyłam, że po włączeniu przyjaznych linków po wgraniu bazy danych, adresy stron CMS nie zawierają słowa /content/, a już się doczytałam, że powinny. 

Sklepem tym wcześniej zajmował się ktoś inny, więc możliwe, że gdzieś coś niepotrzebnie usunął... Pytanie gdzie? Czy ktoś jest w stanie mi coś doradzić?

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jak odkryłam, że brakuje tego /content/ to i znalazłam rozwiązanie ;)))

Wystarczyło poprawić ścieżkę Preferencje --> SEO & URL --> Ścieżka do strony CMS --> content/{id}_{rewrite}.

Najprostsze rozwiązania są najtrudniej widoczne. Topic rozwiązany i do zamknięcia.