konrad_151 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Witam, mam problem z tłumaczeniem nazwy pola ponieważ wyskakują errory odnosnie malej ilości RAM (tylko 64MB). Czy promocja na hosting z nazwa.pl opcja ACTIVE MAX za 6.03zł brutto to dobra cena ? Jest tam 1,5GB RAM i bazy MySQL bez limitu oraz SSL Pro na rok za darmo. Potrzebuje hosting pod sklep w którym powiedzmy ze maximum to 300 produktów. Czy hosting ACTIVE MINI z nazwa.pl za 3,57 brutto który ma 768MB RAM i bazy MySQL do 25 byłby za słaby pod taki sklep? Jest jeszcze coś takiego jak brak limitu ilości połączeń na godzinę w opcji ACTIVE MAX jest to dostępne a w opcji ACTIVE MINI tego nie ma. Może polecacie jakiś dobry hosting w dobrej cenie na tą chwilę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 tylko nie nazwa, home i nie az. Wystarczy przeglądnąć formum ja od zawsze polecam linuxpl, vipower Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Linuxpl, sixwishlist. Więcej info: https://www.prestashop.com/forums/topic/127072-jaki-hosting/page-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_151 Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 Czyli nawet najtanszy hosting z linuxpl i vipower da rade ? Na linuxpl nawet nie pisze nic na temat tego ramu tylko pisze ze dowolna ilosc baz danych, na Vipower pisze cos o nielimitowanej wielkosci baz danych. Wlasnie sie skonczyla promocja na hosting w nazwa.pl :/ wedlug mnie byla to dobra cena za taki hosting. Panowie bo ja dalej nie wiem jaki hosting wybrac a nie chce miec problemu tak jak na wczesniejszym serwerze ze jakis limit zapytan mi wyskakiwal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_bugs Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Ja mam na Ionicu hosting pod Preste i w porównaniu z home smiga duuuzo lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 https://www.prestashop.com/forums/topic/279887-najlepszy-hosting-dla-prestashop-przetestowany/?p=2173367 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik@ Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 (edited) Witam, mam problem z tłumaczeniem nazwy pola ponieważ wyskakują errory odnosnie malej ilości RAM (tylko 64MB). A czy to nie problem wskazujący na konieczność edycji pliku php.ini ? Pytanie czy w swoim hostingu masz taką możliwość? A ten hosting za kilka PLN/mc to pod sklep pracujący czy tylko do testów? Edited November 7, 2016 by mik@ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebster.bstok Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Wydaje mi się że problem z tłumaczeniem nazwy pola obejdziesz przez zwiększenie parametru max_input_vars podejrzewam że nie masz dostępu do php.ini więc możesz edytować plik .htaccessdodaj tam jedną linijkę na samym końcu: php_value max_input_vars 10000Daj znać czy pomogło. Jeśli chodzi o hostingi to polecany jest linux, nie korzystałem to się nie wypowiem. Osobiście korzystałem zaś z iq, hekko, kei, mydevil, progreso oraz vpsa z ovh. Z tych wszystkich do presty z małą ilością produktów i atrybutów mogę polecić wyłącznie iq, kei ma jakieś dziwne liczenie obciążenia serwera i limit z tym związany którego mocno pilnują - w ogóle nie polecam i odradzam każdemu. Hekko trochę wolne z mydevil. Na ten moment korzystamy z progreso i hostingu hybrydowego. Podobna usługa jest jeszcze w dhosting ale jej nie testowałem ;-) Z rzeczy które zauważyłem i testowałem to memcached nie tylko nie przyśpieszył strony a powodował nawet jakieś dziwne problemy z cenami. Za to opcache już dało solidnego kopa, dodatkowo warto poprosić o instalację mod_pagespeed. Warto również zainteresować się ssl, lazy load dla zdjęć, modułem do cachowania strony oraz cloudflare. Jeśli jest to możliwe (wszystkie moduły poprawnie współpracują, brak ironcuba) to również php w wersji 7 daje naprawdę solidnego kopa. Mam nadzieję że pomogłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts