Jump to content
  • 0

Brak kategorii Nadrzędnej

kamilrecambiosxenon

Question

Witam,
Panie i Panowie mam pytanie otóż w moim sklepie na presta shop 1.6.1.3 zniknęła kategoria nadrzędna czyli ta główna pod którą przypisane są wszystkie inne i niestety nie mogę dodać żadnej nowej podkategorii (posiadam już produkty w sklepie które aktualnie zostały bez przypisanej podkategorii. Po wejściu w backoffice w zakładkę Produkty dostaję taki oto błąd - http://bankfotek.pl/image/2019613. Tak jak mówię po dodaniu nowej kategorii nie mam możliwości zaznaczenia kategorii nadrzędnej co za tym idzie nie mogę stworzyć żadnej nowej podkategorii Czy macie na to jakieś rozwiązanie

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Masz dostępnych 10 ticketów, zgłoś się do nich aby ci to poprawili/przywrócili kopie bazy z czasu kiedy jeszcze było wszystko ok. Niestety to jest jeden z większych minusów sklepu w cloudzie że nie jesteś jego "fizycznym" właścicielem tylko użytkownikiem i każda większa zmiana jest nie możliwa bez ingerencji supportu. Najlepiej przenieść taki sklep na własny hosting.

• Like 1

• 0

Tak właśnie zrobiłem, Hosting za 0,99euro na miesiąc załatwił sprawę na dłużej mam nadzieję. Postawiłem całość od nowa ponieważ i tak sklep jeszcze nie funkcjonował więc nie miałem zbyt wiele do stracenia poza kategoriami które mam i tak zapisane do .CSV więc to tylko kwestia przywrócenia. Jeszcze raz dzięki za pomoc teraz tylko kwestia ustawienia zdjęcia w kategorii głównej (logo marki pojazdu) tak by we wszystkich innych nie były one wyświetlane jak wyżej po usunięciu kodem

• 0

Inni nie mają na tyle szczęścia żeby mogli sobie pozwolić na postawienie sklepu od nowa np. hasła klientów - tego nie da się przenieść samemu z clouda, a chcąc to zrobić muszą zapłacić. Koszt przeniesienia presty (do kupienia ticket na addonsach) to 199€ netto, więc to sporo kasy. Można przenieść taniej, jeśli ktoś wie do kogo sie zwrócić ;)

• 0

Jasna sprawa na szczęście sklep dopiero jest w fazie budowy więc mogłem w ten sposób pozbyć się problemu i wszystko na "czysto" zrobić "po swojemu" gdyż nie ja budowałem sklep, a miałem go tylko rozbudować gdzie zaczęły wychodzić nowe kwiatki. Na szczęście jest takie forum jak to i można bez problemu znaleźć odpowiedź na problem :) Kolego mam jeszcze do Ciebie jedno pytanie, czy mogę się zwrócić w wiadomości prywatnej by nie zaśmiecać forum ?

Pozdrawiam