Jump to content
  • 0

Problem ze zdjęciem lagre_default na stronie produktu

Wonski

Question

Witam wszystkich,

Mam problem, który spędza mi sen z powiek. Przekopałem się przez całe google, a moje umiejętności się skończyły.

Chciałbym mieć na stronie produktu główne zdjęcie w rozmiarze 200x200px.

Ustawiłem więc rozmiar miniatur large-default na 200x200px, wygenerowałem ponownie miniatury.

Niestety presta, bez względu na wymiary large_default, rozciąga wszystkie obrazy do wymiaru 458x458, (stają się rozmazane). Fizyczny plik miniatury ma 200x200px.

Główne zdjęcie na stronie produktu korzysta na pewno z large_default - sprawdzone.

Podobny problem jest z thickbox_default - ustawiony jest rozmiar 800x800, wyświetla się 584x584

Co ciekawe po włączeniu JqZoom zamiast Fancybox wyświetlane zdjęcie główne ma już prawidłowy wymiar 200x200.

Presta 1.6.0.14

szablon podstawowy - default_bootstrap

sklep: www.sklep.hadar-automatyka.pl

Z góry dzięki za jakiekolwiek pomysły :)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W epoce ;) responsywności nie ma nic statycznego.

Fotki mają klasę "img-responsive" i skalują się dynamicznie w zależności od rozdzielczości urządzenia wyświetlającego.

Generując tak mikre large-default 200x200px, olewasz użytkowników dużych monitorów.

Bo co będzie widział posiadacz monitora 100 cali w rozdzielczości 4k? Jakąś rozmazaną plamę.

Okno modalne fancyboxa przy rozdzielczości 1280 ma wymiary 620x620 dlatego pobiera najbliższy rozmiar 584x584, a nie 800x800.

Na monitorze o dużej rozdzielczości zostanie pobrane 800x800.