daria korzeniewska Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Witam, Po zmodyfikowaniu blocktopmenu otrzymałam już coś takiego: w czerwonym prostokącie zaznaczone zostały kategorie, które w pliku blocktopmenu.tpl są przedstawione tylko za pomocą zmiennej $MENU. Jak można edytować zawartość html tej zmiennej? I czy można tą zmienną wykorzystać w innym miejscu, podobnie jak na poniższym obrazku chciałabym dodać drop-down listę wszystkich kategorii (zaznaczono w czerwonym prostokącie): no i nie umiem zgrabnie pobrać zawartość tej zmiennej i przenieść (w tym miejscu czuję się bardzo niepewnie i byłabym bardzo wdzięczna za jak najbardziej szczegółowe tłumaczenie) Druga rzecz: przy nachodzeniu kursorem na jedną z kategorii menu, w momencie gdy wyświetlają się drop down podkategorie to nie mają położenie relative pod paskiem kategorii, tylko na niego nachodzą: próbowałam zmienić w pliku css kawałek .sf-menu > li > ul { ....} i dodać position:relative -> aczkolwiek to nie pomogło. Próby znalezienia odpowiedzi skończyły się tym http://www.w3schools.com/howto/howto_css_dropdown.asp ale kod pod komentarzem "/* The container <div> - needed to position the dropdown content */" nie umiem zaimplementować, bo w blocktopmenu.tpl jest $MENU Dzięki ogromne za jakąkolwiek pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Zmienna MENU jest generowana w pliku blocktopmenu.php chyba około linii 590, pisze z pamięci więc mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts