Sasni Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Witam, Prestashop wersja 1.6.1.6 Staram się ukryć produkty o zerowym stanie. Nie chcę aby pokazywały się na liście produktów, w kategoriach ani subkategoriach. Mogą się pokazywać w wyszukiwarce. Nie chcę ich wyłączać na zapleczu, ponieważ to chyba może źle wpływać na pozycjonowanie. W tym celu otworzyłem \classes\Category.php i zmodyfikowałem pytanie SQL z WHERE product_shop.`id_shop` = '.(int)$context->shop->id.' na WHERE stock.`quantity` > 0 AND product_shop.`id_shop` = '.(int)$context->shop->id.' ładnie ukrywa produkty, ale źle je zlicza. Kilka linijek wyżej jest pytanie za to odpowiadające if ($get_total) ale analogiczne dodanie stock.`quantity` > 0 niestety nie daje rezultatu. Czy ktoś może wie jak w tej sytuacji poprawić zliczanie produktów o niezerowym stanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Nawet gdy produkty zostaną wyłączone w taki sposób to może / będzie to miało wpływ na pozycję, ponieważ są zmiany w linkowaniu wewnętrznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasni Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Zgadza się, ale na pewno będzie miało mniejszy wpływ niż 404. 13k produków w sklepie, ~6k o stanie zerowym po co to ma robić sztuczny tłok. Poza tym co chwile wzrasta liczba błędów w GWT z powodu właśnie 404. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasni Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts