miki998 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Dzień dobry Proszę o wycenę wyłączenia kroku dostawy i płatności podczas składania zamówienia.Wersja Presty 1.6.1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Czyli jak to ma działać? Klient wkłada towar do koszyka i co dalej, jaki status ma sie wyświetlać? Jaki szablon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 28, 2016 Author Share Posted August 28, 2016 Ma po prostu złożyć zamówienie. Czyli wybrać towar, podać adres i ma się wyświetlić np. złożono zamówienie. A resztę ustala klient telefonicznie z klientem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Hmm najprościej byłoby włączyć zamówienia na 1 stronie. Wysyłkę zrobić jakąś tam domyślną, płatności ustawić za pobraniem. Następnie ukryć wysyłki w stylach css a do przycisku z wyborem płatności zmienić tłumaczenie np. na zamawiam. Do tego pewnie coś jeszcze doszłoby ale to jak zwykle wychodzi w praniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź. Nie wpadłem na to, a w sumie nie głupie rozwiązanie. A w jakim pliku muszę zmienić tłumaczenie i edytować style css? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 to może generować problemy w zapleczu, trzeba podać: - metodę wysyłki - metodę płatności bo zaplecze wywali błędy. sklep wysyła emaile w których informuje o takich rzeczach (tj. metoda płatności, wysyłki) to i ten element należałoby zmodyfikować niestety, zmiana css i .tpl to nie wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Czyli jeśli nie mam pojęcie o silniku presty to lepiej nie będę grzebał. Ile takie zmiany około mogą kosztować i czy jest ktoś tutaj kto takimi rzeczami się zajmuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Jaki szablon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Standardowy bootstrap default bodajże Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Może opiszę dokładnie co muszę zmienić dla klienta.Użytkownik który ma zamiar zamówić towar w sklepie ma wybrać towar z dostępnych, po zaakceptowaniu koszyka ma tylko podać swoje dane takie jak przy normalnym zamówieniu. Nie wybiera dostawy i sposobu płatności z racji tego, że mój klient do niego oddzwania i wtedy wszystko ustalają. Nie mój wymysł tylko klienta z takimi "akrobacjami". Do klienta może być wysłany e-mail tylko o złożeniu zamówienia. A do obsługi sklepu e-mail o złożeniu nowego zamówienia. Szablon tak jak wyżej pisałem standardowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Czyli koszty wysyłki również należy wyłączyć? Natomiast podanie adresu pozostaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki998 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Dokładnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts