Novincza Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Mam wersję 1.6.1.6 (z instalacji, nie aktualizacji) i w zakładce modułów miałam większość do zaktualizowania. Po zaktualizowaniu ta ilość się zmniejszyła, ale nadal jest to 25 modów, które w żaden sposób nie chcą się zaktualizować (ani "aktualizuj wszystko" ani przy każdym z modułów "aktualizuj"). A komunikat aktualizacji oczywiście jest pomyślny (All modules updated successfully.)... Instalacja jest czysta, nic nie dodawałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 spróbuj wyczyścić cache, najprawdopodobniej to jest przyczyna wyświetlania starej informacji o ilości modułów oczekujących na aktualizację. btw. po "aktualizuj" moduły są w nowej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novincza Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 vekia, nie wiem jak stwierdzić czy są w nowej wersji, np "Blok - ostatnio przeglądane produkty v1.3.0" (po aktualizacji). Czyszczenie Cache z poziomu BO nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novincza Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 Atrybuty plików powinny być 644, a katalogów 755 wszystkich na serwerze? Czy nie ma związku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Te problemy, jak i te z poprzedniego wątku https://www.prestashop.com/forums/topic/551303-cache-problem/ oznaczają błędną konfigurację serwera hostingu. Są firmy hostingowe, które wymagają od użytkownika wykonania prac naprawczych, aby aplikacja mogła działać poprawnie. Może to być konieczność utworzenia jakichś reguł w php.ini lub .htaccess, może to być konieczność utworzenia jakichś specyficznych katalogów tmp i dodanie ich ścieżek w php.ini. Trudno powiedzieć jakie udziwnienia zastosował Twój dostawca hostingu. Co to za hosting? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novincza Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 Hostovita. Ale niezmieniając parametrów hostingu (jedynie włączyłam php display_errors) dzisiaj postawiłam czystą wersję, do tej pory nie miałam z tym problemów (nawet z updatem wersji sklepu) i dlatego wykluczyłam stronę serwera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Takie objawy mamy również gdy brak jest miejsca na dysku. Nic się nie aktualizuje, nie możemy dodać obrazków itp. "Blok - ostatnio przeglądane produkty v1.3.0" nie zaktualizował się, bo ostatnia wersja to 1.3.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novincza Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Problem rozwiązany, niestety samoistnie i przyczyna nieznana. Po prostu dałam nowej instalacji przespać się i dzisiaj aktualizacja zadziałała od ręki. Oczywiście w tym czasie nie wprowadzałam żadnych zmian. Miejsce na dysku było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts