Jump to content

Moduły - nie aktualizują się

Novincza

Recommended Posts

Mam wersję 1.6.1.6 (z instalacji, nie aktualizacji) i w zakładce modułów miałam większość do zaktualizowania. Po zaktualizowaniu ta ilość się zmniejszyła, ale nadal jest to 25 modów, które w żaden sposób nie chcą się zaktualizować (ani "aktualizuj wszystko" ani przy każdym z modułów "aktualizuj"). A komunikat aktualizacji oczywiście jest pomyślny (All modules updated successfully.)... Instalacja jest czysta, nic nie dodawałam.

Te problemy, jak i te z poprzedniego wątku https://www.prestashop.com/forums/topic/551303-cache-problem/

oznaczają błędną konfigurację serwera hostingu.

Są firmy hostingowe, które wymagają od użytkownika wykonania prac naprawczych, aby aplikacja mogła działać poprawnie.

Może to być konieczność utworzenia jakichś reguł w php.ini lub .htaccess, może to być konieczność utworzenia jakichś specyficznych katalogów tmp i dodanie ich ścieżek w php.ini.

Trudno powiedzieć jakie udziwnienia zastosował Twój dostawca hostingu.

Co to za hosting?

Hostovita. Ale niezmieniając parametrów hostingu (jedynie włączyłam php display_errors) dzisiaj postawiłam czystą wersję, do tej pory nie miałam z tym problemów (nawet z updatem wersji sklepu) i dlatego wykluczyłam stronę serwera...

Takie objawy mamy również gdy brak jest miejsca na dysku.

Nic się nie aktualizuje, nie możemy dodać obrazków itp.

"Blok - ostatnio przeglądane produkty v1.3.0" nie zaktualizował się, bo ostatnia wersja to 1.3.1.

Problem rozwiązany, niestety samoistnie i przyczyna nieznana. Po prostu dałam nowej instalacji przespać się i dzisiaj aktualizacja zadziałała od ręki. Oczywiście w tym czasie nie wprowadzałam żadnych zmian. Miejsce na dysku było :D