migdalius Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Chciałbym przenieść search button niżej niż logo i koszyk, niestety nie wiem gdzie znajdę plik css za to odpowiadający znalazłem tylko podstawowy odpowiadający za długość i wygląd. Chciałbym żeby to wyglądało jak tutaj, search button niżej pod logiem i koszykiem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Musisz zwiekszyc długość menu do 100% szerokości i w kolejności ustawić je tuż nad blokiem menu, reszta to już zabawa w css czyli nadanie tła blokowi wyszukiwania takiego samego jak tło menu i sprawienie aby bloki sie stykały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
migdalius Posted August 23, 2016 Author Share Posted August 23, 2016 to wszystko znajdę w global.css >? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Nie, szerokość wyszukiwarki za pewne będziesz musiał zmienić w bliku blocksearch.tpl i style css wyszukiwarki mogą być w pliku blocksearch.css, pamiętaj że to bootstrap więc operuj klasami nie wartościami w css przy zmianie szerokości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
migdalius Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 Witam Nie bardzo mi chodzi o rozciąganie wyszukiwarki bo wiem jak to zrobic, pytanie brzmi jak to obniżyć by logo i koszyk były wyżej a wyszukiwarka niżej, jak na arenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 włącz wyszukiwarke w blocktopmenu (jest tam opcja ktora pozwala włączyc wyszukiwarke w menu) wyłącz standardowy blocksearch później tylko css 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts