Jump to content
  • 0

Problem po przeniesieniu

michal95nh

Question

Cześć mam sklep w wersji 1.6.1.4

Ostatnio przenosiłem sklep z jednego serwera na drugi.

Przekopiowałem wszystkie pliki, wgrałem bazę danych, ale nie chciał ruszyć, poszukałem błędów i winowajcą było _PS_CACHE_ENABLED_ z 1 zmieniłem na 0 i sklep ruszył. Funkcjonuje ok, ale jest 1 problem po wejściu w moduły wyświetla się taki błąd

[PrestaShop] Fatal error in module file :/home/*****/public_html/******/modules/fianetfraud/lib/kernel/CertissimXMLElement.class.php:
syntax error, unexpected 'class' (T_CLASS)

Szukałem odpowiedzi, ale nic konkretnego znaleźć nie mogę. Również nie działa wyszukiwarka w BO wywala blankpage 500http.

Tryb debugowania pokazuje tylko ten błąd co powyżej :(

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nawet nie wiem jaki to moduł, wszystko przed przeniesieniem działało po się posypało.

A wiesz może co jest powodem tego błędu poniżej?

Fatal error: Call to undefined function apc_cache_info() in /home/*/public_html/*/classes/cache/CacheApc.php on line 39

Pojawia się on jeżeli włączę w konfiguracji  define('_PS_CACHE_ENABLED_', '0'); na 1

Edited by michal95nh (see edit history)

• 0

Parametru '_PS_CACHE_ENABLED_' nie zmienia się w pliku settings.inc.php zmienia się automatycznie po uruchomieniu któregoś z parametrów w opcji cache np:

cache.jpg

Tyle że twój serwer musi coś z tych opcji obsługiwać. Jeśli nie wiesz, albo nie masz pewności dopytaj się admina, ale najpierw wyłącz tą opcje bo czasami dzieją się ciekawe rzeczy :)

a pliku settings.inc.php bez potrzeby np. przenosiny na inny hosting... nie dotykać.