Schnap Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Jakiś czas temu sklep się posypał z niewiadomych przyczyn(wtedy stał jeszcze na 1.5). niestety ostatni backup w miedzy czasie się nadpisał. Poznikały zdjęcia niektórych produktów.(tych najstarszych problem nie dotknął). Produkty o których mowa nie można usunąć. oprócz tego katalog(300pozycji) w back office potrafi się ładować 40-80 sekund(kiedyś było to 2-5s) Zaktualizowałem do wersji 1.6 licząc że przyniesie to jakieś efekty, ale niestety bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Aktualizację sklepu między wersjami należy przeprowadzać w ostrożny sposób. Odradzam tego typu działań osobom, które nie miały z tym wcześniej styczności.Najlepszym rozwiązaniem w chwili aktualnej jest wysłanie wiadomości do obsługi serwera z prośbą o przywrócenie danych z dnia gdy wszystko działało jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Schnap Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 (edited) Aktualizację sklepu między wersjami należy przeprowadzać w ostrożny sposób. Odradzam tego typu działań osobom, które nie miały z tym wcześniej styczności. Najlepszym rozwiązaniem w chwili aktualnej jest wysłanie wiadomości do obsługi serwera z prośbą o przywrócenie danych z dnia gdy wszystko działało jak należy. Tak też w pierwszej kolejności robiłem, jednak jak już pisałem, kopia którą mieli była już po całym klopsie. Poza tym winą całego zamieszania nie jest aktualizacja, a tą starałem się robić ostrożnie wg zaleceń znalezionych w sieci. Reasumując problemy przed aktualizacją i po aktualizacji są takie same. Edited August 22, 2016 by Schnap (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Moim zdaniem najrozsądniejsza opcja to postawienie nowego czystego sklepu i przeniesienie samych produktów, klientów itp. Szukanie błędu może zająć więcej czasu niż cała operacja przenosin sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Schnap
Jakiś czas temu sklep się posypał z niewiadomych przyczyn(wtedy stał jeszcze na 1.5). niestety ostatni backup w miedzy czasie się nadpisał.
Poznikały zdjęcia niektórych produktów.(tych najstarszych problem nie dotknął). Produkty o których mowa nie można usunąć.
oprócz tego katalog(300pozycji) w back office potrafi się ładować 40-80 sekund(kiedyś było to 2-5s)
Zaktualizowałem do wersji 1.6 licząc że przyniesie to jakieś efekty, ale niestety bez zmian.
3 answers to this question
Recommended Posts