czorny813 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Witam, Chciałem zapytać czy da się zrobić tak, aby załączniki które dodaje w zakładce Katalog -> załączniki wyświetlały się na jednej stronie "Do pobrania" ? Nie chcę aby wyświetlały się przy produktach tylko chcę mieć osobną stronę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Tak się nie da, ale możesz to zrobić inaczej tzn. wgraj pliki na serwer utwórz jakąś dodatkową stronę w zakładce CMS i dodaj linki do pobrania wgranych plików na serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electriz Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 (edited) Cześć, Da się, ale bez odrobiny kodowania się nie obejdzie. Zrobiłbym to w następujący sposób. 1. Skopiuj plik Tools.php (z folderu /classes/) i wklej do /override/classes/. Otwórz go. Zamień na górze class ToolsCore na class Tools extends ToolsCore 2. Pod linią protected static $_user_browser; Dodaj public static function getAllAttachments($id_lang) { return Db::getInstance()->executeS(' SELECT * FROM '._DB_PREFIX_.'product_attachment pa LEFT JOIN '._DB_PREFIX_.'attachment a ON a.id_attachment = pa.id_attachment LEFT JOIN '._DB_PREFIX_.'attachment_lang al ON (a.id_attachment = al.id_attachment AND al.id_lang = '.(int)$id_lang.') } Jest to modyfikacja domyślnego sposobu pobierania atrybutów z klasy Product.php (tam funkcja ma nazwę getAttachmentsStatic i jest ograniczona do jednego produktu). 3. Stwórz stronę CMS "do pobrania". 4. Edytuj /themes/default-bootstrap/cms.tpl Znajdź {$cms->content} Zamień na {if $cms->id == ID_TWOJEJ_STRONY} {foreach from=Tools::getAllAttachments({$cookie->id_lang}) item=attachment name=attachements} {if $smarty.foreach.attachements.iteration %3 == 1}<div class="row">{/if} <div class="col-lg-4"> <h4><a href="{$link->getPageLink('attachment', true, NULL, "id_attachment={$attachment.id_attachment}")|escape:'html':'UTF-8'}">{$attachment.name|escape:'html':'UTF-8'}</a></h4> <p class="text-muted">{$attachment.description|escape:'html':'UTF-8'}</p> <a class="btn btn-default btn-block" href="{$link->getPageLink('attachment', true, NULL, "id_attachment={$attachment.id_attachment}")|escape:'html':'UTF-8'}"> <i class="icon-download"></i> {l s="Download"} ({Tools::formatBytes($attachment.file_size, 2)}) </a> <hr /> </div> {if $smarty.foreach.attachements.iteration %3 == 0 || $smarty.foreach.attachements.last}</div>{/if} {/foreach} {else} {$cms->content} {/if} Nie testowałem tego, więc w razie czego pisz. W każdym razie powinno Cię to naprowadzić do rozwiązania Edited August 22, 2016 by electriz (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czorny813 Posted August 23, 2016 Author Share Posted August 23, 2016 (edited) Dzięki electriz, zrobiłem jak napisałeś jednak pojawia się taki błąd: Fatal error: Call to undefined method Tools::getAllAttachments() in tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 60 :/ jesteś w stanie mi jakoś pomóc? Edited August 23, 2016 by czorny813 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
electriz Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Masz włączone nadpisania? Zaawansowane > Wydajność > Wyłącz wszystkie nadpisywania Link to comment Share on other sites More sharing options...
czorny813 Posted August 23, 2016 Author Share Posted August 23, 2016 (edited) Ok, rozwiązałem Były małe błędy w kodzie, brakowało znaków: ') na końcu w Tools.php i nie miałem przypisanych załączników do produktów co go bardzo bolało. Edited August 23, 2016 by czorny813 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Podziel się finalnym kodem - przyda się innym Ok, rozwiązałem Były małe błędy w kodzie, brakowało znaków: ') na końcu w Tools.php i nie miałem przypisanych załączników do produktów co go bardzo bolało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts