chciałem przenieść sobie filtry nawigacyjne. I o ile udało mi się przenieść wszystko to niestety nie działa to jak trzeba. Owszem wszystko ładnie widać i daje się formatować, ale po zaznaczeniu dowolnej opcji filtra nic się nie dzieje. W domyślnej lewej kolumnie wszystko jest ok, zaś w nowym miejscu zero reakcji.
Co zrobiłem :
Plik blocklayered.php w modules/blocklayered/
Nad linijką :
public function install()
wrzuciłem kod :
public function hookCategoryTop($params)
{
return $this->hookLeftColumn($params);
}
Plik category.tpl w themes/default-bootstrap/
ok 100 linijki zaraz po
{if $products}
dopisałem
{hook h="categoryTop"}
+ oczywiście edycja styli CSS w pliku blocklayered.css
--- Jakby ktoś próbował odtworzyć wszystko to dla poprawnego działania wymagane jest utworzenie nowego filtra. Stare przed zmianami w kodzie nie działają.
Czy ktoś z Was jest w stanie mi powiedzieć o czym zapomniałem, albo czego mi tu brakuje by filtry w product.tpl działały tak samo jak w leftColumn ?
Question
() Maciej ()
Witam,
Bazując na tutorialu http://nemops.com/prestashop-layered-navigation-block-center-column/#.V6iv77jhBad
chciałem przenieść sobie filtry nawigacyjne. I o ile udało mi się przenieść wszystko to niestety nie działa to jak trzeba. Owszem wszystko ładnie widać i daje się formatować, ale po zaznaczeniu dowolnej opcji filtra nic się nie dzieje. W domyślnej lewej kolumnie wszystko jest ok, zaś w nowym miejscu zero reakcji.
Co zrobiłem :
Plik blocklayered.php w modules/blocklayered/
Nad linijką :
wrzuciłem kod :
Plik category.tpl w themes/default-bootstrap/
ok 100 linijki zaraz po
dopisałem
+ oczywiście edycja styli CSS w pliku blocklayered.css
--- Jakby ktoś próbował odtworzyć wszystko to dla poprawnego działania wymagane jest utworzenie nowego filtra. Stare przed zmianami w kodzie nie działają.
Czy ktoś z Was jest w stanie mi powiedzieć o czym zapomniałem, albo czego mi tu brakuje by filtry w product.tpl działały tak samo jak w leftColumn ?
9 answers to this question
Recommended Posts