Jump to content
  • 0

Przeniesienie filtrów nawigacyjnych do Products.tpl

() Maciej ()

Question

Witam,

Bazując na tutorialu http://nemops.com/prestashop-layered-navigation-block-center-column/#.V6iv77jhBad

chciałem przenieść sobie filtry nawigacyjne. I o ile udało mi się przenieść wszystko to niestety nie działa to jak trzeba. Owszem wszystko ładnie widać i daje się formatować, ale po zaznaczeniu dowolnej opcji filtra nic się nie dzieje. W domyślnej lewej kolumnie wszystko jest ok, zaś w nowym miejscu zero reakcji.

Co zrobiłem :

Plik blocklayered.php w modules/blocklayered/

Nad linijką :

public function install()

wrzuciłem kod :

public function hookCategoryTop($params)
  {
      return $this->hookLeftColumn($params);
  }

Plik category.tpl w themes/default-bootstrap/

ok 100 linijki zaraz po

{if $products}

dopisałem

{hook h="categoryTop"}

+ oczywiście edycja styli CSS w pliku blocklayered.css

#center_column .layered_filter{
  float:left;
  width: 33%;
}
#center_column .layered_filter:nth-child(3n) {
  clear:left;
}

--- Jakby ktoś próbował odtworzyć wszystko to dla poprawnego działania wymagane jest utworzenie nowego filtra. Stare przed zmianami w kodzie nie działają.

Czy ktoś z Was jest w stanie mi powiedzieć o czym zapomniałem, albo czego mi tu brakuje by filtry w product.tpl działały tak samo jak w leftColumn ?

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. Ja mam podobny problem, z tym że chcialbym aby filtry byly widoczne w widoku mobilnym ponad listą produktów(obecnie są poniżej) natomiast w widoku na komputerze tu gdzie są czyli w lewej kolumnie. Sklep tutaj: https://www.velo7.pl proszę o jakies wskazówki. 

2. Czy jest możliwe aby filtry (mobilny widok) pokazywane były po kliknięciu buttona "filtruj"/"pokaz filtr" jesli nie da sie rozgraniczyc to żeby w kazdym widoku był button włączający filtrowanie.

Edited by tagu (see edit history)

• 0

Zacznijmy od tego, że masz źle skonfigurowany SSL na serwerze.

1. Wszystko da się zrobić, kwestia odpowiedniego przerobienia szablonu i jego układu. A ponieważ nie masz standardowego domyślnego szablonu to raczej nikt nie będzie w stanie ot tak Ci powiedzieć co i gdzie poprawić. Ogólnie wszystko co dotyczy układu strony z produktami masz w pliku product.tpl

2. Ukrywanie filtrowania możesz zrobić poprzez CSS i wpakowanie filtrów w jakiegoś DIVa, którego będziesz odpowiednio "stylizował" za pomocą CSS.

• 0

Przy 1 wejściu na stronę masz info o tym, że jest ona nie zaufana i próbuje wykraść dane (korzystając z początku HTTPS).

Otwórz sobie jakąś przeglądarkę w trybie incognito (najlepiej inną niż ta z której na co dzień korzystasz) i sam zobaczysz.

Certyfikat SSL nie jest zaufany, a co za tym idzie można sobie go w buty wsadzić, bo zamiast dawać Ci dodatkowych klientów będzie ich raczej odstraszać.

Jak wchodzę na jakąś stronę szczególnie sklepu i jest taki komunikat to raczej nie ma opcji żebym tam coś kupił.

• Like 1

• 0

Dziekuje. Już zgłosiłem. A c do mojego problemu jestes w stanie mnie nakierować jak mam sie za to zabrac? Mysłalem ze powinienem pozmieniac zaczepy ale po twojej wiadomosci i informacji o koniecznoci modyfikacji pliku products.tpl juz zglupialem poniewaz nie moge w nim znalezc kodu odpowiedzialnego za wyswietlanie sekcji filtrowania. Wydaje mi sie ze to nie tutaj powinienem zaczac. 

Przepraszam za nobowskie pytania ale to moj pierwszy sklep i nie wszystko jeszcze wiem ;)

Edited by tagu (see edit history)

• 0

Ehh... namieszałem coś :P Nie skupiłem się na jednej robocie i nie przemyślałem dokładnie wszystkiego. Później wychodzą mi kwiatki w postaci błędnie wskazanego pliku :/

1. Do wersji mobilnej szczerze mówiąc nie kojarzę, który plik dokładnie odpowiada za wyświetlanie filtrów. Wydaje mi się, że gdzieś to musi siedzieć w szablonie, ale nie powiem gdzie, bo sam nie siedziałem w wersji mobilnej za wiele. 

2. wpisz sobie w google "ukrywanie tekstu css" i będziesz miał od groma kursów jak coś takiego zrobić.