Jump to content
  • 0

Problem z zaokrąglaniem cen

dzony43

Question

Witam,

Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu na prestashop 1.6.1.5 z modułem ceramics. Zdjęcia ukazują ową sytuację - na pierwszym i drugim zdjęciu widać poustawiane kombinacje oraz reguły cenowe, na trzecim oraz czwartym rzeczywisty efekt: w niektórych kombinacjach ceny przeliczają i wyświetlają się dobrze, w niektórych z końówką ''91'' zamiast ''90'' - pomimo tego, że w poziomie sklepu jak widać na zdjęciu nr2 widnieje informacja o tym, że pojawi się cena 64,90 zł brutto.  W dwóch przypadkach (nie wiedzieć czemu - dotyczących kombinacji ze średnicą 5,00mm) pojawia się dodatkowo skreślona cena (!!!!), a obok wyświetla się ta sama, prawidłowa lub nie, zależnie od przykładu.

Problemu nie udało mi się do tej pory rozwiązać zmieniając reguły zaokrąglania cen na dowolnie inne niż domyślne (od połowy w górę) - za każdym razem mogę osiągnąć cenę z końcówką 89, lub 91 - pomimo logiki wprowadzania liczby odpowiedniej do typu zaokrąglania (przy różnych typach), wpisywania kwoty netto lub brutto, nie mam możliwości osiągnięcia ceny z końcówką 90gr.

Proszę o radę szanownych znawców tematu!

Pozdrawiam

Giovanni

Edit: Dodam, że na starej wersji sklepu 1.6.1.1 (bez jms ceramics) mam ustawione dokładnie takie same kombinacje oraz opcje walutowe i zaokrąglania i wyświetla się poprawnie....

post-1302895-0-79334900-1471639785_thumb.png

post-1302895-0-67079700-1471639786_thumb.png

post-1302895-0-15034800-1471639787_thumb.png

post-1302895-0-59838200-1471639787_thumb.png

Edited by dzony43 (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Najnowsza wersja prestashop to 1.6.1.6.

Nowe wersje presty są wydawane nie dla tego, że ktoś się nudzi i sobie grzebie w kodzie aby grzebać, tylko dla tego, że zostały wykryte błędy i aktualizacja je poprawia.

Cały proces wyliczanek cenowych w produkcie odbywa się za pomocą javascript z pliku /themes/TWOJ_SZABLON/js/product.js

Jeśli po aktualizacji presty i włączeniu szablonu default-bootstrap wszystko będzie OK, a po przełączeniu na szablon "jms ceramics" błędy będą nadal, to oznacza błędy w szablonie i powinieneś pisać reklamację do developera tego szablonu.

Można ewentualnie podmienić plik product.js z default-bootstrap do szablonu jms ceramics i sprawdzić efekty.