Jimbovsky Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Witam, Czy jest możliwość, lub czy znacie jakiś moduł, który pozwalałby na dodanie do zdjęcia automatycznie takiej "wstęgi" z frazą "Darmowa Dostawa"? Coś na zasadzie jak mają nowe produkty, które mają taką "wstęgę" niebieską po lewej u góry na zdjęciu. Czy ktoś się orientuje? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 chcesz to dodać do wszystkich produktów? czy tylko do wybranych? jeżeli tak, to na jakiej zasadzie chcesz wybieraćte produkty? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jimbovsky Posted August 19, 2016 Author Share Posted August 19, 2016 Dzięki za odpowiedź. Tylko do wybranych. Ciekawe produkty, na których mógłbym mieć sporą marżę, mógłbym dawać jako Free Delivery, ale chcę by klienci o tym wiedzieli, patrząc na listę produktów, które są z wliczoną darmową dostawą, by rozumieli wysokość ceny. To jest sklep meblowy, więc koszty za wysyłkę sięgają nawet 89 funtów, bo akcja się dzieje w UK Wiem że mogę to wszystko ustalić za pomocą "Dostawców", ale wciąż klient nie dowie się o tym bezpośrednio przy selekcji produktu. Mógłbym niby również zrobić to na slideshow-ie, lub w banerach, lecz nie będzie to tak ściśle przypisane, jak taka "wstęga" Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 no to sprawa się komplikuje o ile dla wszystkich produktów to banalna sprawa małej modyfikacji product-list.tpl i styli css to już dla wybranych produktów to niezbyt prosta sprawa. Jakiś czas temu napisałem tutorial product labels który pozwala utworzyć takie wstęgi dla wybranych produktów za pomocą modułu html box pro (niestety nie jest to darmowy moduł) - i to jest w zasadzie najprostsze rozwiązanie dla tego typu bajeru. pozostaje również możliwość przygotowania czegoś takiego ręcznie w pliku product-list.tpl gdzie dodajemy kod: {if ($product.id_product == 4 || $product.id_product == 7)} <div style="position:absolute; top:0px; right:0px;">tutaj obrazek wstęgi</div> {/if} wówczas wstęga będzie pojawiać się dla produktów o id 4 oraz 7. Możemy zdefiniować takich produktów ile tylko chcemy, ale za każdym razem gdy zechcemy dodać / usunąć wstęge do wybranych produktów to będziemy musieli edytować plik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 YaboL Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 (edited) Wszystko zależy od wymagań Kiedyś mi się spieszyło, a miało być coś takiego dostępne z backoffice. przyznam się poszedłem na łatwiznę i zrobiłem tak: w produkcje w zakładce cena jest taka opcja: Wyświetl ikonę "wyprzedaż" na stronie produktu oraz tekst na listingu produktów Mała zmiana w tłumaczeniach panelu administracyjnego i mamy: Po czym znowu do tłumaczeń zmiana z wyprzedaż! na Darmowa dostawa! i mamy taki efekt: no i oczywiście: Na swoje usprawiedliwienie dodam że poinformowałem klienta co robię, a on nie zamierzał przeprowadzać wyprzedaży, a jedynie promocje. Działa łatwo i przyjemnie sami decydujemy który produkt ma posiadać etykietę bez bawienia się w zmiany i modyfikacje plików presty... ale wszystko zależy od wymagań, jeśli mają być używane wyprzedaże przy pomocy tej opcji to tak się nie da, ale jeśli nie to co fajna gotowa opcja ma się kurzyć Oczywiście zawsze można robić wyprzedaże przez kategorie Wyprzedaż, jeżeli to sklep tylko online to mamy opcje produkt dostępny online można z niej zrobić taką etykietę... ale wymagania, wymagania... klient nasz Pan Pozdrawiam Edited August 24, 2016 by YaboL (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jimbovsky Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Ciekawa opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Jimbovsky
Witam,
Czy jest możliwość, lub czy znacie jakiś moduł, który pozwalałby na dodanie do zdjęcia automatycznie takiej "wstęgi" z frazą "Darmowa Dostawa"? Coś na zasadzie jak mają nowe produkty, które mają taką "wstęgę" niebieską po lewej u góry na zdjęciu.
Czy ktoś się orientuje?
Pozdrawiam!
5 answers to this question
Recommended Posts