mariomini86 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Witajcie, potrzebuję pomocy w wyłączeniu wyświetlenia w homefeatured na stronie głównej produktów z zerową ilością. Trochę nie pasuje polecać produktów, których obecnie nie ma na stanie . Zależy mi, aby nie pojawiały się puste pola w miejscu produktów, które są wyczerpane, bo takie rozwiązania widziałem na forum. Moja presta to 1.6.1.6. Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 (edited) Domyślam się że masz w module homefeatured włączoną opcję "Losowe wyświetlanie produktów polecanych".Przy włączonej tej opcji moduł będzie działał poprawnie jeżeli masz wyłączone cache sklepu, jeżeli masz włączone to będzie wyświetlana ostatnia zawartość pliku cache.Ten moduł w oryginalnej wersji (przed modyfikacjami) tak ma.moja propozycja to nadpisać funkcję hookDisplayHome np. w ten sposób: public function hookDisplayHome($params) { if (Configuration::get('HOME_FEATURED_RANDOMIZE') ){ $this->_clearCache('*'); } return parent::hookDisplayHome($params); } w pliku override/modules/homefeatured/homefeatured.php sama opcja Zaawansowane -> Wydajność "Wyłącz wszystkie nadpisywania" nie wpływa na cachowanie, chyba ze tak to celowo się zrobi w nadpisanej klasie/module/kontrolerze, tu tego nie było Edited August 19, 2016 by atomek (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 wymaga to zmiany klasy Category.php bowiem to za jej pośrednictwem pobierane są produukty z bazy funkcja w klasie getProducts() nie ma opcji na pobieranie produktów "in stock" w związku z czym konieczna jest modyfikacja tej funkcji w klauzuli where trzeba dodać product_shop.quantity > 0 albo stock.quantity > 0 (już nie pamieam) TYLKO UWAGA, zmiana pociągnie za sobą również wyświetlanie produktów w kategoriach. jeżeli chcesz tego uniknąć konieczne będzie stworzenie osobnej funkcji dla modułu homefeatured (kopiuj / wklej i zmień nazwę funkcji, nastepnie wprowadź zmiany w homefeatured.php) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 (edited) wrzuć zawartość paczki do folderu override, usuń plik class_index.php z folderu cache zmiana będzie dotyczyć tylko modułu homefeatured, produkty w kategoriach bedą wyświetlane bez zmian override.zip Edited August 18, 2016 by atomek (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mariomini86 Posted August 18, 2016 Author Share Posted August 18, 2016 (edited) Skorzystałem z metody Atomka bo mi się wydała prostsza... i się udało, dzięki bardzo . Podziękowania również dla Vekia, na pewno informacja komuś pomoże Edited August 18, 2016 by mariomini86 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mariomini86 Posted August 19, 2016 Author Share Posted August 19, 2016 Mam jeszcze jedno pytanie, bo po tej modyfikacji (wg. instrukcji Atomka) zaobserwowałem, że produkty homefeatured na stronie głównej zmieniają się tylko wtedy jak wyczyszczę pamięć podręczną. Zależy mi, aby same się zmieniały co jakiś czas jak było wcześniej. Help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 zobacz w panelu zakładka Zaawansowane -> Wydajnośćopcje Wyłącz wszystkie nadpisywania ustaw na Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 tylko, że to wpłynie na pozostałe elementy sklepu bo co, jeżeli chcemy korzystać z cache? tutaj trzeba usunąć cacheowanie z plików modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mariomini86 Posted August 19, 2016 Author Share Posted August 19, 2016 (edited) Wyłącz wszystkie nadpisywania mam ustawione na NIE od początku. Na NIE mam także "użyj pamięci podręcznej" Jak usunąć cacheowanie z plików modułu? Edited August 19, 2016 by mariomini86 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mariomini86 Posted August 20, 2016 Author Share Posted August 20, 2016 Działa przy każdym odświeżeniu pojawiają się nowe produkty, DZIĘKI!. Tylko jeszcze mam pytanko czy to, że za każdym razem ładują się inne produkty nie będzie bardziej obciążało serwera? Czy jest możliwość zrobić tak, aby zmieniało produkty np co godzinę? (jeżeli oczywiście ma to sens od strony wydajności). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mariomini86
Witajcie,
potrzebuję pomocy w wyłączeniu wyświetlenia w homefeatured na stronie głównej produktów z zerową ilością.
Trochę nie pasuje polecać produktów, których obecnie nie ma na stanie .
Zależy mi, aby nie pojawiały się puste pola w miejscu produktów, które są wyczerpane, bo takie rozwiązania widziałem na forum. Moja presta to 1.6.1.6.
Dzięki i pozdrawiam
9 answers to this question
Recommended Posts