Jump to content
  • 0

System sam zmienia statusy zamówienia i wysyla maile

gawel394

Question

Cześć,

Mam pewien problem polegający na tym, że system sklepu sam wysyła (nieporządane) maile klientom. Przykladowo, istnieje sytuacja, gdzie drugi admin obsługuje zamowienie, wszystko działa i na koniec zmienia status zamówienia na zrealizowane, wszystkie maile elegancko się wysłają i jest super. Problem pojawia się później, po moim zalogowaniu, bez mojej wiedzy (bez nawet wejścia do zamówienia) status zamówienia sam zmienia się na np. "oczekiwanie na płatność przelewem" i pózniej muszę ręcznie przywracać ten poprawny...

Miałem podobny problem kiedyś, w przypadku gdy klient miał pocztę na wp, system dostawał error dostarczenia wiadomości i wysyłał ją ponownie. Problem rozwiązałem u dostawcy serwera, ale teraz najprawdopodobniej może on dotyczyć czegoś innego gdyż występuje u klientów z mailami takimi jak tlen.pl, Yahoo lub op.pl itp. Coś jest nie tak z serwerem poczty czy prędzej jakiś błąd jest w systemie?

Czy miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cześć,

Mam taki sam problem. Presta 1.6.1.7

System nagle potrafi zmienić status kilku zamówień na Anulowano. Dokładnie ta sama godzina zmiany statusu przy wszystkich zamówieniach.

Czy udało Ci się dojść do tego co powodowało u Ciebie błąd?

Pozdrawiam