Michał_Testerski Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Po aktualizacji ze starej wersji Presta. Przy produktach nie wyświetlają się kombinacje cenowe. A konkretnie nie zmieniają wyświetlanej ceny w szablonie.Po wyświetleniu produktu, jest cena, ale gdy zmieni się wartość atrybutu, cena znika.http://www.eurosys.pl/prenumerata/66-mi.htmlPróbowałem dodawać nowe atrybuty i korzystać z generatora kombinacji, dalej to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Szablon z 1.4 nie bedzie działał poprawnie na 1.6 więc i ceny mogą się niepoprawnie wyświetlać. Przełącz się na próbę na default-bootstrap i sprawdź wtedy poprawność działania sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Testerski Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 (edited) Ok, tylko czy mi się wszystko nie rozwali na tyle, że nie będę mógł wrócić do poprzedniej wersji? Czy będę w stanie przywrócić ten stary szablon do kształtu w jakim teraz jest ? Edited August 17, 2016 by Michał_Testerski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Na starym szablonie i tak Ci nie będzie działało więc lepiej jest zastanowić się nad stworzeniem nowego na bazie defaultowego z 1.6, tak na próbę możesz zrobić sobie kopie szablonu i podmienić pliki product.tpl i product.js wtedy sprawdź czy atrybuty działają poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Testerski Posted August 21, 2016 Author Share Posted August 21, 2016 ok, masz na myśli, że pliki /themes/prestashop.product.tpl /themes/prestashop/js/product.js - powinienem podmienić na te z /themes/default-bootstrap.product.tpl i /themes/default-bootstrap/js/product.js ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Tak, na próbę je podmień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_Testerski Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Nic z tego. W sensie, że podmiana obydwu powoduje rozwalenie się opisów produkt itd. Próbowałem pojedynczo też, sama podmiana .js-a powoduje, że cena mimo zmiany atrybutu, cena zostaje taka sama, jedyna różnica wedle tego co teraz, że teraz cena się zeruje przy zmianie atrybutu.http://www.eurosys.pl/prenumerata/66-mi.htmlJak jest zmianą szablonu w takim przypadku? Jestem po aktualizacji, czy będą dwa scenariusze?1. Czy jeśli teraz w zakładce szablon, zmienię na ten zaktualizowany default, to wiadomo trochę się porozwala, ale trzeba będzie nowe grafiki powycinać, zaś szablon zachowa produkty kategorie i wszyscy co ma w sobie? I czy w razie co powrót do tego aktualnego będzie równie prosty? Czy backupować wszystko? Chodzi mi o syt. że jeśli bałagan po zmianie szablonu będzie zbyt duży, czy będę mógł szybko i sprawie powrócić do aktualnej wersji sklepu, żeby chociaż działał?2. Czy może muszę stawiać gdzieś obok Prestę i tymi esportami przerzucać kategorie, produkty itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts