Jump to content

Kombinacje nie zmieniają ceony po aktualizacji sklepu

Michał_Testerski

Recommended Posts

Po aktualizacji ze starej wersji Presta. Przy produktach nie wyświetlają się kombinacje cenowe. A konkretnie nie zmieniają wyświetlanej ceny w szablonie.

Po wyświetleniu produktu, jest cena, ale gdy zmieni się wartość atrybutu, cena znika.

http://www.eurosys.pl/prenumerata/66-mi.html

Próbowałem dodawać nowe atrybuty i korzystać z generatora kombinacji, dalej to samo

Na starym szablonie i tak Ci nie będzie działało więc lepiej jest zastanowić się nad stworzeniem nowego na bazie defaultowego z 1.6, tak na próbę możesz zrobić sobie kopie szablonu i podmienić pliki product.tpl i product.js wtedy sprawdź czy atrybuty działają poprawnie.

Nic z tego. W sensie, że podmiana obydwu powoduje rozwalenie się opisów produkt itd. Próbowałem pojedynczo też, sama podmiana .js-a powoduje, że cena mimo zmiany atrybutu, cena zostaje taka sama, jedyna różnica wedle tego co teraz, że teraz cena się zeruje przy zmianie atrybutu.http://www.eurosys.pl/prenumerata/66-mi.html

Jak jest zmianą szablonu w takim przypadku? Jestem po aktualizacji, czy będą dwa scenariusze?

1. Czy jeśli teraz w zakładce szablon, zmienię na ten zaktualizowany default, to wiadomo trochę się porozwala, ale trzeba będzie nowe grafiki powycinać, zaś szablon zachowa produkty kategorie i wszyscy co ma w sobie? I czy w razie co powrót do tego aktualnego będzie równie prosty? Czy backupować wszystko? Chodzi mi o syt. że jeśli bałagan po zmianie szablonu będzie zbyt duży, czy będę mógł szybko i sprawie powrócić do aktualnej wersji sklepu, żeby chociaż działał?

2. Czy może muszę stawiać gdzieś obok Prestę i tymi esportami przerzucać kategorie, produkty itd?