t0mi Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Cześć, Mój problem polega na tym, że nie wyświetlają się miniaturki zdjęć produktów (jeżeli wejdę w opis produktu to zdjęci już jest) - przesyłam zdjęcie jak to wygląda. Niektóre zdjęcia są niektórych nie ma. Generowałem ponownie zdjęcia nic to nie dało. Kolejny problem to jak opuścić tą szarą belką nad napisem KATEGORIE ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t0mi Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 Na początku myślałem, że to przez moduł znaku wodnego, odinstalowałem go usunąłem wpis z .htaccess ale nadal jest ten sam problem.Rzeczy które zrobiłem:1. Dodałem wszystkie uprawnienia do plików img2. Wyłączyłem przyjazne URL3. Moduł Apache's MultiViews w SEO&URL mam ustawiony na NIEDodatkowo zauważyłem, że adresy miniatur zdjęć są inne niż te które się wyświetlają od tych, które nie wyświetlają się.np./img/p/2/9/29-deals_default.jpg - miniaturka działa/img/p/pl-default-deals_default.jpg - miniaturka nie działaPonowne generowanie miniatur, czyszczenie cache nic nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 /img/p/pl-default-deals_default.jpg - miniaturka nie działa ta miniatura jest podstawiana w sytuacji gdy nie ma poprawnego obrazka - więc w tej kwestii to raczej normalne, że link do obrazka wygląda w ten sposób. problem jest w momencie w którym prestashop pobiera dane z bazy i formatuje je (tuż przed przekazaniem do szablonu) - W zapleczu miniatury oraz zdjęcia wyświetlają się poprawnie? - czy gdy wgrasz inne zdjęcie do produktu i ustawisz je jako cover - czy wówczas miniatura na froncie pojawia się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t0mi Posted August 12, 2016 Author Share Posted August 12, 2016 Vekia dzięki za zainteresowanie, Tak na zapleczu zdjęcia działają normalnie. Podmiana zdjęcia nic nie daje - miniaturka nie pojawia się. Ale problem dotyczy 7 produktów - które po prostu wyłączyłem na zapleczu i dodałem od nowa i teraz wszystkie miniaturki wyświetlają się. Problem dotyczy kilku ID produktu, usunięcie wyłączonych produktów spowoduje przesunięcie ID innych produktów i wówczas w nich nie będzie miniaturek. Problem cały czas dotyczy chyba modułu znaku wodnego, który mimo usunięcia odinstalowania, usunięcia z bazy spowodował jakiś problem. Proszę jeszcze o pomoc w 2 problemie - opuszczenie belki pod napis KATEGORIE (jak na zdjęciu powyżej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 usunięcie wyłączonych produktów spowoduje przesunięcie ID innych produktów to jest raczej niepokojące, bo ID od momentu utworzenia produktu powinno być cały czas takie samo. jest to unikalne i niepowtarzalne pole Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t0mi Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Odgrzebuję Proszę o pomoc w opuszczeniu linii pod KATEGORIE - poglądowe zdjęcie w 1 poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
t0mi
Cześć,
Mój problem polega na tym, że nie wyświetlają się miniaturki zdjęć produktów (jeżeli wejdę w opis produktu to zdjęci już jest)
- przesyłam zdjęcie jak to wygląda. Niektóre zdjęcia są niektórych nie ma.
Generowałem ponownie zdjęcia nic to nie dało.
Kolejny problem to jak opuścić tą szarą belką nad napisem KATEGORIE ?
5 answers to this question
Recommended Posts