czacha Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Witam, Mam problem taki, że jak ktoś się loguje z innego kraju niż PL - to nie widzi cen ani przycisku dodaj do koszyka... przykładowo w DE - pojawia się jeszcze na samej górze komunikat: "Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju Europe" Jak to odblokować ? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Przejrzyj ustawienia z zakładki lokalizacja - kraje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czacha Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Stefa Europe wszystkie mam włączone kraje...Ogranicz wybór kraju w sklepie do tych obsługiwanych przez aktywnych przewoźników - mam na NIE Ciekawe jest też to, że jak wyszedłem przez proxy niemieckie - to ja u siebie widziałem ceny w EUR... - ciekawi mnie tylko ten komunikat:"Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju Europe" - czemu jest kraju a podana strefa... presta 1.6.1.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 To musisz mieć włączoną geolokalizację i tam coś jest nie tak z krajami ustawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czacha Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 Niemcy jak i inne kraje są włączone.. opcje: Zachowanie geolokacji wobec zabronionych krajów - Odwiedzający widzi Twój katalog ale nie mogą złożyć zamówienia Zachowanie geolokacji wobec innych krajów - wszystkie opcje sklepu są dostępne Wybierz kraje z których wejścia na strony sklepu są dozwolone - tutaj mam Niemcy włączone "v" Jakoś to zakręcone - dobrze mam czy źle... - czy coś jest nie tak z tłumaczeniem ? I co daje jeszcze ta geolokalizacja - czy też jak mam Niemcy waluta EUR domyślna to na tej podstawie to jest określane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Jak wyłączysz geolokalizacje to jest poprawa w działaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czacha Posted July 28, 2016 Author Share Posted July 28, 2016 obecnie nie mam jak sprawdzić... - ale jak uda mi się to ustalić dam znać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 czacha Posted July 29, 2016 Author Share Posted July 29, 2016 (edited) Po wyłączeniu geolokalizacji... - widać ładnie wszystko.. - tylko jest jeden minus... - że widać ceny w PLN - a wcześniej z automatu wskakiwało EUR - teraz trzeba przełączać ręcznie. PS. problem z geolokalizacją ?? Edited July 29, 2016 by czacha (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Być może, jeśli chcesz to możesz pobrać nową paczkę geolokalizacyjną z http://geolite.maxmind.com/download/geoip/database/GeoLiteCity.dat.gz należy ją rozpakować do folderu /tools/geoip/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
czacha
Witam,
Mam problem taki, że jak ktoś się loguje z innego kraju niż PL - to nie widzi cen ani przycisku dodaj do koszyka... przykładowo w DE - pojawia się jeszcze na samej górze komunikat:
"Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju Europe"
Jak to odblokować ?
Dzięki
8 answers to this question
Recommended Posts