Jump to content
  • 0

nie widać cen - kraje EU

czacha

Question

Witam,

Mam problem taki, że jak ktoś się loguje z innego kraju niż PL - to nie widzi cen ani przycisku dodaj do koszyka... przykładowo w DE - pojawia się jeszcze na samej górze komunikat:

"Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju Europe"

Jak to odblokować ?

Dzięki

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Stefa Europe wszystkie mam włączone kraje...
Ogranicz wybór kraju w sklepie do tych obsługiwanych przez aktywnych przewoźników - mam na NIE

Ciekawe jest też to, że jak wyszedłem przez proxy niemieckie - to ja u siebie widziałem ceny w EUR... - ciekawi mnie tylko ten komunikat:
"Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju Europe" - czemu jest kraju a podana strefa...

presta 1.6.1.3

• 0

Niemcy jak i inne kraje są włączone.. 
opcje:

Zachowanie geolokacji wobec zabronionych krajów - Odwiedzający widzi Twój katalog ale nie mogą złożyć zamówienia

Zachowanie geolokacji wobec innych krajów - wszystkie opcje sklepu są dostępne

Wybierz kraje z których wejścia na strony sklepu są dozwolone - tutaj mam Niemcy włączone "v"

Jakoś to zakręcone - dobrze mam czy źle... - czy coś jest nie tak z tłumaczeniem ?

I co daje jeszcze ta geolokalizacja - czy też jak mam Niemcy waluta EUR domyślna to na tej podstawie to jest określane ?

• 0

Po wyłączeniu geolokalizacji...  - widać ładnie wszystko.. - tylko jest jeden minus... - że widać ceny w PLN - a wcześniej z automatu wskakiwało EUR :) - teraz trzeba przełączać ręcznie.

PS. problem z geolokalizacją ??

Edited by czacha (see edit history)