Jump to content
  • 0

Podtytuł w newsletterze.

maxima008

Question

Witam wszystkich.

Konfiguruję dla znajomego sklep. Pojawił się bardzo duży problem. Nie wiadomo skąd i po co w module newslettera widnieje podtytuł "Orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sodales orci quis eros"
Szablon Leo
Newsletter jest jest w AP page builder. Zainstalowany moduł jest przetłumaczony, kolumny AP nie mają żadnych tytułów/ podtytułów.
Strona to slimin.pl
na końcu jest newsletter z tym dziwnym tekstem.

Ma ktoś pomysł gdzie mogę to znaleźć/szukać? W tłumaczeniach również nic takiego nie znalazłem. Używam wyszukiwarki.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Przy zmianach w plikach tpl należy włączyć kompilacje i wyczyścić cache, żeby na przyszłość było ci łatwiej edytowac ten tekst ujmij go w znaczniki smarty czyli {l s='Subskrybuj nasz newsletter aby być na bieżąco z naszymi nowymi produktami oraz dostawać jako pierwszy informacje o zniżkach w naszym sklepie.' mod='blocknewsletter'}.

Na forum dobrą praktyką jest oznaczanie wątku jako rozwiązany poprzez klikniecie przy najlepszej odpowiedzi w prawym dolnym rogu napisu Mark Solved.

• Like 1

• 0

Zobacz w Tłumaczeniach zainstalowanych modułów, jeśli nie ma to albo jakiś moduł zapisuje to w bazie danych, albo jest to na stałe wpisane w plik szablonu newslettera.

Wspominałem że tłumaczenia sprawdzałem. Robiłem to tak: Wchodzę w tłumaczenia modułów (mojego szablonu j PL) zwijam wszystkie, ponownie rozwijam ( aby wszystkie moduły były rozwinięte - nawet przetłumaczone). Potem crtl F wyszukuje pojedynczych fraz. Orem, ipsum itd. Nic żadnych wyników....

W bazie danych moduł zapisuje ? Gdzie to mogę znaleźć ? :) ( laik jestem )

Nie wierze aby to na stałe było wpisane w moduł... Bo w jakim celu ? To jest lorem ipsum i wygląda słabo....

• 0

Total kommanderem możesz przeszukać pliki pod kątem tekstu, w bazie jakiś moduł może mieć pole tekstowe w którym można wpisać cokolwiek. Zdarzają się szablony gdzie na sztywno jest wpisywanych wiele rzeczy.

A właśnie przed chwilą szukałem programu który mi na całym FTP przeszuka. Zapomniałem o tym wspaniałym programie. Dziękuję Ci za pomoc wieczorem dam znać jak poszło

• 0

Witam,

Sprawa jeszcze bardziej się skomplikowała. Znalazłem moduł blocknewssletter. Tam znalazłem plik blocknewsletter.tpl który jak że by nie inaczej ma na "sucho" w kodzie tą właśnie frazę "orem...". Zgadza się DIV w którym się to znajduje itd. Problem pojawił się taki że pomimo iż ja to zmieniam, wrzucam na serwer na stronie nie ma żadnej zmiany. Czy muszę coś jeszcze zrobić gdy edytowałem taki moduł ? Włączyłem i wyłączyłem go ponownie. Dalej to samo.

Dobra, jest ! :) Pamięć podręczna presta wyczyszczona i gra wszyskto ! :) dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc, pozdrawiam

Edited by maxima008 (see edit history)