Jump to content
  • 0

dwa sklepy jedna domena jak to zrobić?

Basia49

Question

Witam, w jaki sposób mogę z jednego panelu sterującego, z jednej domeny obsłużyć dwa sklepy( chodzi o różne branże) np mam sklep budowlany, ale chce wprowadzić np sportowe i medyczne z tego samego panela korzystając, ale puszczając przez inny adres www. JAK to zrobić?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

czy po włączeniu multistore, sklep który już działa, będzie działać poprawnie, a tylko z nowym sklepem trzeba powalczyć?, czy możne się zdarzyć, że stary sklep, tez będzie mieć problem? czego najbardziej się spodziewać? jakich problemów?

• 0

Stary sklep będzie Ci działać tak jak do tej pory. Nic się z nim nie powinno dziać.

Multistore to w skrócie nowy sklep na "starym istniejącym silniku", który może dzielić część bazy danych.

Problemy.. hmm... z mojego doświadczenia wiem, że jeśli masz dobrego programistę do zrobienia szablonu lub też używasz standardowej skórki to nie powinieneś mieć żadnych problemów z multistore. Wyrzekaj się jednak płacenia za szablony, gdzie osoba wdrażająca będzie Ci próbowała postawić szablon z wykorzystaniem włączonego multistore dla jednego sklepu. Nie będę sypał nazwiskami czy danymi firmy, ale niestety na Polskim rynku są tacy idioci, którzy w ten sposób naciągają na dodatkowe koszty.

• 0

Wielkie dzięki za wstępne wyjaśnienia, na szczęście lub nieszczęście sama borykam się z tym problemem i gimnastykuje, nie place nikomu, ale jeszcze raczkuje bardzo w tym zakresie no i pochlania to zasoby spokoju i czasu mnie i całej mojej rodziny.

Mam pytanie dodatkowe z troszkę innej beczki :)

Mam wrażenie ze moduł statystyk wejść klienta na stronę nie nalicza prawidłowo, ma wyskoki z liczby np 98 na liczbe nagle 690 lub więcej w jednej godzinie, jakoś nie ufam temu. Czy jest jakiś moduł, który warto by zainstalować do szczegółowego analizowania wejść klienta?