ricomistik Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Cześć,Jestem zupełnym laikiem, szukałem odpowiedzi i niestety nie znalazłem:Jak ustawić aby cena jenego produktu + drugi produkt = 1.5 zł a nie 1+1 =2 zł ?Przykład: Chciałbym zrobić menu restauracji.Danie główne kosztuje 13,50 zł Zupa kosztuje 3,5 zł Jednak Danie główne z zupą kosztuje 15 zł. Jak to najlepiej zrobić?Proszę pisać jak dla zupełnego laika, po raz pierwszy zainstalowałem preste i kompletnie się na tym nie znam. Bardzo dziękuję za pomoc. RM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grany Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Może uznasz to za głupotę, ale nie lepiej dodać produkt Danie glowne + zupa i w atrybutach - zupa (pomidorowa ect) Danie glowne (schab itp) i za taki produkt dać 15 ziko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ricomistik Posted July 25, 2016 Author Share Posted July 25, 2016 Codziennie jest 10 nowych dań (dań dnia) . + 2 nowe zupyWięc idąc tym tokiem, musiałbym codziennie dodawać do 10 dań dwie nowe zupy.Nie automatyzowało by tego procesu, a jedynie utrudniało w tym przypadku.Ale dziękuję za sugestie.Jeśli ktoś wie to byłbym wdzięczny za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 W regułach cenowych/bonach rabatowych po części można to osiągnąć, jednak wydaje mi sie ze musisz poszukać sobie jakiegoś modułu do rabatowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grany Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Codziennie jest 10 nowych dań (dań dnia) . + 2 nowe zupy Więc idąc tym tokiem, musiałbym codziennie dodawać do 10 dań dwie nowe zupy. Nie automatyzowało by tego procesu, a jedynie utrudniało w tym przypadku. Ale dziękuję za sugestie. Jeśli ktoś wie to byłbym wdzięczny za info. Hmmm... Masz 35 dań (załóżmy) i 35 zup - robisz produkt "Zestaw Dnia" i każdego dnia dajesz tylko te kombinacje do wyboru, które są danego dnia - przecież tak czy siak codziennie nawet mając moduł za który zapłacisz (wątpię by był darmowy) musiałbyś wybierać te konkretne dania i zupy, czyż nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ricomistik Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 (edited) Grany, Chciałbym tylko wybrać zupy i dania główne - co zajmie mi 3 min.Opcja o której Ty mówisz będzie wymagała 5x tyle czasu. W Twoim przypadku:Ponieważ tak czy siak muszę wybrać wszystkie dania i zupy które będą serwowane. - czyli ta praca tak czy siak będzie musiała być wykonana. Dodatkowo muszę wejść w każdy główny obiad i dodać do niego dwie zupy które dzisiaj serwują.Pod koniec dnia, oczywiście wejść w te produkty i jeszcze usunąć ich atrybuty.Bo one zawsze będą inne. Widzisz różnicę? R. Edited July 26, 2016 by ricomistik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Sposób w jaki chcesz pracować to tylko dedykowany moduł pisany na zlecenie. Innej opcji nie ma jeśli chodzi o uproszczenie do maksimum kombinacji produktów. Można ewentualnie używać modułu "szybka edycja" dostępnego za ok 350 zł, ale to i tak nie stworzy Ci listy wszystkich dań, w których będziesz odhaczał sobie to co danego dnia jest w menu jako polecane. Z tego co wiem żaden silnik sklepów internetowych nie udostępnia takiego rozwiązania (a przynajmniej nie za darmo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grany Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 (edited) Ale przecież wystarczy, że raz doda sobie 2 grupy atrybutów (np zupa i wartosci żurek, pomidorowa ect, i danie główne czy tam drugie danie i befsztyk, schabowy ect) i w kombinacjach juz sobie zrobi generatorem codziennie w produkcie "obiad dnia" dodajac z 40 zup 2 i z 35 dan glownych np 5... A jak ktoś doda sobie osobno - trudno, straci pare groszy Edited July 26, 2016 by Grany (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Owszem, tu masz rację Grany. Jednak z tego co rozumiem ricomistikowi chodzi o coś w rodzaju listy z check-boxami do wyboru. Zaznacza sobie co tam jest w danym dniu i zapomina o kombinacjach Tak łatwo niestety z prestą nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grany Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Owszem, tu masz rację Grany. Jednak z tego co rozumiem ricomistikowi chodzi o coś w rodzaju listy z check-boxami do wyboru. Zaznacza sobie co tam jest w danym dniu i zapomina o kombinacjach Tak łatwo niestety z prestą nie będzie No tak, ale przy kombinacjach a w zasadzie generatorze - usuwam wszystko i dodaje na nowo max 2 zupy i nawet 10 drugich dań - to ile zajmi 3 minutki? Po wprowadzeniu wszystkiego, następne dni to już z doświadczeniem zejdzie do minuty A za darmo i z listą Rozumiem, że chodzi głównie o dawanie rabatu do wybranych produktów ale wątpię by to dało się zrobić - przecież tam też musiały by być kombinacje 2 zup i 10 drugich dań... Czyli musiało by brać pod uwagę kategorię zupy - z tego 2 wybrane, pózniej kategorie drugich dań - też kilka wybranych, bo inaczej jak ktos doda 2 zupy albo 2 drugie dania to tez by dawalo nam sume 15 zl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ricomistik
Cześć,
Jestem zupełnym laikiem, szukałem odpowiedzi i niestety nie znalazłem:
Jak ustawić aby cena jenego produktu + drugi produkt = 1.5 zł a nie 1+1 =2 zł ?
Przykład: Chciałbym zrobić menu restauracji.
Danie główne kosztuje 13,50 zł
Zupa kosztuje 3,5 zł
Jednak Danie główne z zupą kosztuje 15 zł.
Jak to najlepiej zrobić?
Proszę pisać jak dla zupełnego laika, po raz pierwszy zainstalowałem preste i kompletnie się na tym nie znam.
Bardzo dziękuję za pomoc.
RM.
9 answers to this question
Recommended Posts