vtxk Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 (edited) Witam, znalazłem i naprawiłem błąd... nie jestem pewien gdzie to opisać więc tworzę nowy wątek. W preście dostępne jest dostosowywanie produktu. W adminie w szczegółach produktu można dodać pola tekstowe które klient może lub musi ( w zależności od opcji ) wypełnić. Na przykładzie mojego sklepu: - mam produkt: Etykieta z własnym nazwiskiem... klient może wypełnić do 8 pół które będą nadrukowane na etykietach (100 szt) - testowo zamawiam 1 szt produkt u z danymi "test1" oraz 2 szt produktu (tego samego) z danymi "test2" - w podsumowaniu zamówienia wszystko jest jak należy - w historii zamówienia wszystko jest jak należy - problem zaczyna się z mailem który otrzymuje klient oraz z mailem który otrzymuję ja: klient dostaje podsumowanie: - produkt szt 3 - 1 szt dane test1 - 1 szt dane test2 suma produktów: 3szt ( kwota ) pogrzebałem i okazuje się że w PaymentModule.php linia 476 jest $customization_quantity = (int)$product['customization_quantity']; a śledząc kod znalazłem że tylko funkcja (w Product.php) getAllCustomizedDatas może pobrać poprawne dane ilościowe, a która to funkcja jest wywoływana przy pobieraniu danych to dostosowywania. Podsumowując: linię w PaymentModule.php $customization_quantity = (int)$product['customization_quantity']; należy zastąpić $customization_quantity = (int)$customization['quantity']; i wszystko gra. Problem maila z zamówieniem który otrzymuję ja jest podobny ale należy edytować plik modules/mailalerts/mailalerts.php w lini 277 dodałem tekst: $customization_text .= 'Ilość: '.(int)$customization['quantity'].'<br />'; dzięki temu zabiegowi w informacji o nowym zamówieniu mam od razu podane jakie ilości którego produktu muszę drukować. Bardzo proszę o zgłoszenie tej poprawki do następnych wersji prestashop. Edited July 21, 2016 by vtxk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 dzięki za uwagi ale jeszcze powiedz o: - konkretnej wersji prestashop (1.6.x.y) - wersji modułu który edytowałeś (konkretny numer) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtxk Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 No tak. Z pośpiechu nie podałem pełnych danych. PS 1.6.0.14 Mailalerts 3.5.2 Dodam że sklep czeka na aktualizację do "najnowszej" wersji ale mam w sklepie tyle "swoich" modyfikacji że muszę najpierw zrobić kopię sklepu i przetestować czy się nic nie rozjedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts