echoo1 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Na początek witam serdecznie. Zainstalowałem PS 1.6 i włączyłem dwie instancje sklepu poprzez opcje multistore. Ale jak ją wyłączyć w przypadku gdy mam dane na tych dwóch instancjach ? Próbowałem różnych rad, które znalazłem na forum ale nic nie zadziałało tak jak chciałem. Przeniosłem nawet zapytaniem sql zamówienia i klientów ze sklepu który chce usunąć do tego który chce zostawić, a potem usunąłem niechciany sklep (poprzez BackOffice). Po przelogowaniu do BO nie miałem już u góry opcji wyboru sklepu (więc zakładam że ustawił się ten co został), ale nie były widoczne żadne dane: klienci, produkty, zamówienia itd. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 ale w tym momencie nie wiem do końca w czym pomóc, z przywróceniem sklepu? bo jak rozumiem, dane przepadły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
echoo1 Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 (edited) ale w tym momencie nie wiem do końca w czym pomóc, z przywróceniem sklepu? bo jak rozumiem, dane przepadły? nie, dane w bazie są cały czas. Chodzi o to że jak usunąłem niechcianą instancję sklepu, to po zalogowaniu do BO nie widzę tam żadnych danych tego jednego sklepu, który został (mimo że ciągle są w bazie danych). Jak dodam jeszcze raz jakaś instancję (czyli znowu mam dwie), to po zalogowaniu do BO i wybraniu sklepu z menu górnego wszystko jest ok. Taka sama sytuacja występuje gdy wyłącze opcję multistore -> nie widzę żadnych danych w BO. Jak z powrotem włącze multistore to dane są znowu widoczne. Mam nadzięję że jasno opisałem:) Ogólnie celem jest to, że nie chce mieć już multistore i chciałbym przejść na standardowy tryb działania sklepu, zachowując wszystkie dane i ustawienia jednej z instancji sklepu. EDIT: ktoś coś ? Edited July 25, 2016 by echoo1 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts