Jump to content

Wyłączenie multistore, gdy mamy już klientów i zamówienia w bazie

echoo1

Recommended Posts

Na początek witam serdecznie.

Zainstalowałem PS 1.6 i włączyłem dwie instancje sklepu poprzez opcje multistore. Ale jak ją wyłączyć w przypadku gdy mam dane na tych dwóch instancjach ? Próbowałem różnych rad, które znalazłem na forum ale nic nie zadziałało tak jak chciałem. Przeniosłem nawet zapytaniem sql zamówienia i klientów ze sklepu który chce usunąć do tego który chce zostawić, a potem usunąłem niechciany sklep (poprzez BackOffice). Po przelogowaniu do BO nie miałem już u góry opcji wyboru sklepu (więc zakładam że ustawił się ten co został), ale nie były widoczne żadne dane: klienci, produkty, zamówienia itd.

Proszę o pomoc.

ale w tym momencie nie wiem do końca w czym pomóc, 

z przywróceniem sklepu? bo jak rozumiem, dane przepadły?

nie, dane w bazie są cały czas. Chodzi o to że jak usunąłem niechcianą instancję sklepu, to po zalogowaniu do BO nie widzę tam żadnych danych tego jednego sklepu, który został (mimo że ciągle są w bazie danych). Jak dodam jeszcze raz jakaś instancję (czyli znowu mam dwie), to po zalogowaniu do BO i wybraniu sklepu z menu górnego wszystko jest ok. Taka  sama sytuacja występuje gdy wyłącze opcję multistore -> nie widzę żadnych danych w BO. Jak z powrotem włącze multistore to dane są znowu widoczne. Mam nadzięję że jasno  opisałem:)

Ogólnie celem jest to, że  nie chce mieć już multistore i chciałbym przejść na standardowy tryb działania sklepu, zachowując wszystkie dane i ustawienia jednej z instancji sklepu.

EDIT: ktoś coś ?

Edited by echoo1 (see edit history)