Jump to content

Problem z aktualizacją Slidera oraz szablonu

mateuszkameleon

Recommended Posts

Witam.

Mam problem. Mianowicie chcę aktualizować zdjęcia w boksach na stronie głównej szablonu.

Niestety po wybraniu zdjecia z komputera i kliknięciu zapisz, pokazuje mi się taki komunikat "Wystąpił błąd podczas zapisywania danych."

Podobnie jest ze sliderem. Chcę wyłączyć jeden slajd i pokazuje mi  się taki komunikat "Konfiguracja nie może zostać zaktualizowana".

Ktoś coś wie czemu tak się dzieje? Z czym to jest związane.. Proszę o pomoc.

witam,

sprawdź proszę uprawnienia do katalogu

/modules/homeslider/images/

katalog ten musi mieć uprawnienia do zapisu plików

po zmianie uprawnień sprawdź proszę, czy ładownie zdjęć działa poprawnie
pamiętaj aby wgrywać zdjęcia o rozmiarze (w mb) akceptowanym przez twój hosting (niektóre hostingi np. blokują wgrywanie plików więksych niż X mb)

Wszystko wydaje się że jest OK.

O slider mi tak nie chodzi jak o te dwa boczne (prawe) zdjęcia przy sliderze. Tutaj też sprawdzałem uprawnienia i też wydaje się OK.

Ponadto nie mogę włączyć modułu facebooka (Wyświetl na stronie głównej okno "Śledź nas na Facebooku"). Po włączeniu TAK i kliknięciu na Zapisz, z powrotem wraca na NIE.

Co do hostingu. Sklep chodzi już od ok 3 miesięcy i w tamtym czasie normalnie szło upload'ować zdjęcia produktów itd.

W momencie jak chciano abym zaktualizował sklep o nowe fotki przy sliderze zorientowałem się że jest coś nie tak i nie działa..

Dodaje pliki poglądowe.

post-1241098-0-98440200-1469172190_thumb.jpg

post-1241098-0-55736600-1469172253_thumb.jpg