mateuszkameleon Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witam. Mam problem. Mianowicie chcę aktualizować zdjęcia w boksach na stronie głównej szablonu. Niestety po wybraniu zdjecia z komputera i kliknięciu zapisz, pokazuje mi się taki komunikat "Wystąpił błąd podczas zapisywania danych." Podobnie jest ze sliderem. Chcę wyłączyć jeden slajd i pokazuje mi się taki komunikat "Konfiguracja nie może zostać zaktualizowana". Ktoś coś wie czemu tak się dzieje? Z czym to jest związane.. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 jakie wersje? zarówno modułu, jak i prestashop ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 Prestashop: 1.6.1.4 Konfigurator szablonu v2.1.1 Slider zdjęć na głównej stronie v1.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 Witam. Ponawiam prośbę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 witam, sprawdź proszę uprawnienia do katalogu /modules/homeslider/images/ katalog ten musi mieć uprawnienia do zapisu plików po zmianie uprawnień sprawdź proszę, czy ładownie zdjęć działa poprawniepamiętaj aby wgrywać zdjęcia o rozmiarze (w mb) akceptowanym przez twój hosting (niektóre hostingi np. blokują wgrywanie plików więksych niż X mb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 Wszystko wydaje się że jest OK. O slider mi tak nie chodzi jak o te dwa boczne (prawe) zdjęcia przy sliderze. Tutaj też sprawdzałem uprawnienia i też wydaje się OK. Ponadto nie mogę włączyć modułu facebooka (Wyświetl na stronie głównej okno "Śledź nas na Facebooku"). Po włączeniu TAK i kliknięciu na Zapisz, z powrotem wraca na NIE. Co do hostingu. Sklep chodzi już od ok 3 miesięcy i w tamtym czasie normalnie szło upload'ować zdjęcia produktów itd. W momencie jak chciano abym zaktualizował sklep o nowe fotki przy sliderze zorientowałem się że jest coś nie tak i nie działa.. Dodaje pliki poglądowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 Witam. Głównie chodzi mi o ten znak zapytania. Czy da się na sztywno "z palca" wstawić tam zdjęcie wraz z hiperłączem? Jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć plik w którym mógłbym to zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 27, 2016 Author Share Posted July 27, 2016 Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Tryb debugowania wyświetla jakieś dodatkowe komunikaty? Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszkameleon Posted July 27, 2016 Author Share Posted July 27, 2016 http://www.grower-solutions.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Dograj ręcznie zdjęcie do tej lokalizacji: http://www.grower-solutions.pl/modules/themeconfigurator/img/06a1c19d509d14e4973e2c8f95ccbe404fbd959a_banner1.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts