REGI0 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Witam Chciałbym umieścić film na stronie głównej, który automatycznie sie uruchomi po wczytaniu strony. Próbowałem użyć modułów contentBox oraz HTML box. Film wyświetla się prawidłowo oraz uruchamia, ale mam problem z rozmiarem filmu. Chciałbym aby zmieniał sie dynamicznie w zależności od rozmiaru okna dzięki czemu bedzie się dobrze wyświatlał na różnych rozdzialczościach ekranu oraz na urządzeniach mobilnych. Gdy próbuje wstawić film bez podanego rozmiaru zostają automatycznie dodane parametry width i length 300 x 150. Proszę o pomoc jak to zrobić dynamicznie z góry dzięki Edited July 19, 2016 by REGI0 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 najprościej wsadzasz iframe z video w dodatkowego diva: <div class="vid-container">TUTAJ IFRAME Z VIDEO</div> i dodajesz style css .vid-container { position:relative; padding-bottom:56.25%; padding-top:30px; height:0; overflow:hidden; } .vid-container iframe, .vid-container object, .vid-container embed { position:absolute; top:0; left:0; width:100%; height:100%; } przykład działania: http://codepen.io/VEKIA/pen/qNxrrJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
REGI0 Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 Hej dzieki za odp. A w którym pliku wstawic tego div'a aby był wyswietlany na stronie glownej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 wszystko mozesz wkleić do html box :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
REGI0 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 (edited) wszystko mozesz wkleić do html box :-) Cos chyba dalej robie źle.. Po wstawieniu div'a do html box i zapisaniu zamienia mi na poniższy kod gdzie juz na sztywno jest podany rozmiar okna filmu: (bez względu czy wstawiam w kodzie źródłowym czy za pomoca funkcji wstaw wideo) <div class="video-container"><iframe width="300" height="150" src="https://www.youtube.com/embed/tP_7BHuHWzs" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></div> a css gdzie podpiac pod global bo tez nie widze jak to dodac z poziomu html box? Edited July 20, 2016 by REGI0 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 style wklejamy za pomocą <style></style> cały kod do wklejenia (zmieniłem v.i.d..e.o na vid bo filtr spamu na forum nie przepuszcza mojej wiadomości) <div class="vid-container">TUTAJ IFRAME</div> <style> .vid-container { position:relative; padding-bottom:56.25%; padding-top:30px; height:0; overflow:hidden; } .vid-container iframe, .vid-container object, .vid-container embed { position:absolute; top:0; left:0; width:100%!important; height:100%!important; } </style> Link to comment Share on other sites More sharing options...
REGI0 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 Wielkie dzieki Vekia wszystko działa rewelacyjnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik1177 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Witam, dołączę się do tematu ponieważ mam podobne pytanie. Czy jest możliwość wstawienia filmu do hook "home"? Chciałbym aby były tam 3 filmy niewielkich rozmiarów, w jednym poziomie. Filmy są zamieszczone na fb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Witam, dołączę się do tematu ponieważ mam podobne pytanie. Czy jest możliwość wstawienia filmu do hook "home"? Chciałbym aby były tam 3 filmy niewielkich rozmiarów, w jednym poziomie. Filmy są zamieszczone na fb. darmowy moduł html box free pozwala to zrobić podaj linki do filmów a przygotuję Ci kod do wklejenia ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik1177 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Dzięki wielkie Z modułem, który poleciłeś poradziłem sobie sam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts