jollyjokester Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Cześć wszystkim, dopiero zaczynam z prestą (1.6.x) i mam parę problemów (z góry sorry za prawdopodobnie trywialne pytania). Jeżeli chodzi o top menu, to sprawa wygląda następująco: Obecnie menu wyświetla się w formie listy, która nie mieści się na ekranie: Category - A - B .... - Z Docelowo: Category - A - B -C - D - E - F Wg. informacji jaką dostałem, powinienem zmienić szerokość submenu, jednocześnie zmniejszając szerokość itemów w css/modules/blocktopmenu/superfish-modified.css. Nie mogę namierzyć, który dokładnie element za to odpowiada. Próbowałem to przetestować modyfikując css'a dev toolsami w chromie na stronie sklepu, ale bez efektu. Mój css - http://pastebin.com/Witpaj7d Druga sprawa z jaką się borykam, to menu kategorii w lewej kolumnie. "Kategoria" jest rootem dla wszystkich podkategorii i chciałbym, by po załadowaniu strony drzewko z subkategoriami było rozwinięte. Będę wdzięczny za pomoc. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Zobacz sobie w css parametr column-count. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Dzięki! 'column-count' działa idealnie! Mam jeszcze pytanie o to menu w lewej kolumnie. W którym z plików muszę zmienić wartość parametru, by drzewko kategorii było rozwinięte po załadowaniu się strony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Jeśli dobrze rozumie to w pliku treeManagement.js Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Dzięki - zaraz sprawdzę i dam znać jak poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Mam jeszcze jeden problem z top menu i headerem strony. Używam jako szablonu 'leo_gamegear'. Chciałbym osiągnąć efekt taki jak na tym obrazku poglądowym: Obecnie to wygląda tak: Dodatkowo w przypadku loga, jest odsunięte ono od menu o jakiś cm, a chciałbym by do niego przylegało. Dzięki wielkie za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Niestety bez wglądu ciężko pomóc, jeśli jest gdzieś demo tego szablonu to podaj link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Naturalnie - zapomniałem o tym, by od razu to zrobić Link do szablonu: http://www.leotheme.com/prestashop/themes/313-leo-gamegear.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Demo chyba nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Faktycznie :/ jakoś bez dema szło by to ogarnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Ciężko będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Wrociłem do oryginalnego szablonu, który zmodyfikował wcześniej ktoś inny.. Mam teraz trochę inny problem - nie wyświetla mi się koszyk i dodatkowo mam 2 searchboxy (ten biały powinien zastąpić koszyk) Moduł z koszykiem jest włączony, zobaczyłem czy w hookach się też znajduje i wygląda, że jest wszystko ok, ale mimo to na stronie koszyka brak. W stopce oprócz informacji o sklepie nie mam żadnych dodatkowych informacji mimo, że moduły są poinstalowane. Już się trochę w tym wszystkim pogubiłem szczerze mówiąc :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Ten biały blok wyszukiwania to za pewne w module górnego menu jest włączony, odnośnie koszyka to albo blok katalogu masz włączony albo jakiś moduł od leo blokuje wyświetlanie niektórych elementów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 (edited) Jeżeli chodzi o "górne menu" to w konfiguracji tego modułu mam tylko dodawanie nowych linków. Z tego co widziałem blok katalogu jest wyłączony. Sprawdziłem teraz jeszcze czy jakiś moduł od leo jest włączony, ale też nie. Jakaś inna opcja? :/ Edited July 16, 2016 by jollyjokester (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Standardowo moduł górnego menu ma opcje: "Pasek szukania" który można włączyć/wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Sorry, faktycznie był - przeoczyłem go jak patrzyłem wcześniej. Próbuje dojść co jest z brakującym koszykiem i elementami ze stopki. Póki co pudło ze wszystkim. Tak samo brakuje buttona facebook'owego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 17, 2016 Author Share Posted July 17, 2016 W kwestii brakującego koszyka.. chłopak, który przede mną próbował postawić ten sklep z tego co widzę chciał przenieść koszyk jako element "top menu". Wygląda to teraz tak: Chciałem przywrócić moduł koszyka do oryginalnego stanu, ale pomimo reinstalacji modułu, dalej to wygląda jak na sceenie powyżej. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Wygląda jakby brakowało styli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jollyjokester Posted July 17, 2016 Author Share Posted July 17, 2016 Przywróciłem css'a z defaultowego bootsrapa (na podstawie tego został zrobiony szablon który muszę poprawić), ale mimo wszystko dalej wygląda to tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts