Jump to content

Top menu i menu kategorii w lewej kolumnie

jollyjokester

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

dopiero zaczynam z prestą (1.6.x) i mam parę problemów (z góry sorry za prawdopodobnie trywialne pytania). 

Jeżeli chodzi o top menu, to sprawa wygląda następująco:

Obecnie menu wyświetla się w formie listy, która nie mieści się na ekranie: 

Category

- A

- B

....

- Z

Docelowo:

Category

- A       - B      -C

- D       - E      - F

Wg. informacji jaką dostałem, powinienem zmienić szerokość submenu, jednocześnie zmniejszając szerokość itemów w css/modules/blocktopmenu/superfish-modified.css.

Nie mogę namierzyć, który dokładnie element za to odpowiada. Próbowałem to przetestować modyfikując css'a dev toolsami w chromie na stronie sklepu, ale bez efektu. Mój css - http://pastebin.com/Witpaj7d

Druga sprawa z jaką się borykam, to menu kategorii w lewej kolumnie. "Kategoria" jest rootem dla wszystkich podkategorii i chciałbym, by po załadowaniu strony drzewko z subkategoriami było rozwinięte.

Będę wdzięczny za pomoc.  Dzięki!

Mam jeszcze jeden problem z top menu i headerem strony. Używam jako szablonu 'leo_gamegear'. 

Chciałbym osiągnąć efekt taki jak na tym obrazku poglądowym:

post-1289186-0-50517600-1468687554_thumb.png

Obecnie to wygląda tak:

post-1289186-0-62287700-1468687553_thumb.png

Dodatkowo w przypadku loga, jest odsunięte ono od menu o jakiś cm, a chciałbym by do niego przylegało. 

Dzięki wielkie za pomoc!

Wrociłem do oryginalnego szablonu, który zmodyfikował wcześniej ktoś inny.. 

Mam teraz trochę inny problem - nie wyświetla mi się koszyk i dodatkowo mam 2 searchboxy (ten biały powinien zastąpić koszyk)

post-1289186-0-50623700-1468699666_thumb.png

Moduł z koszykiem jest włączony, zobaczyłem czy w hookach się też znajduje i wygląda, że jest wszystko ok, ale mimo to na stronie koszyka brak.

W stopce oprócz informacji o sklepie nie mam żadnych dodatkowych informacji mimo, że moduły są poinstalowane. Już się trochę w tym wszystkim pogubiłem szczerze mówiąc :/

W kwestii brakującego koszyka.. chłopak, który przede mną próbował postawić ten sklep z tego co widzę chciał przenieść  koszyk jako element "top menu". 

Wygląda to teraz tak:

post-1289186-0-87986000-1468745101_thumb.png

Chciałem przywrócić moduł koszyka do oryginalnego stanu, ale pomimo reinstalacji modułu, dalej to wygląda jak na sceenie powyżej. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? :/