maniera Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Witam, mam problem z 2 rzeczami na sklepie presta 1.6 1 sprawa to ikona sklepu która pojawia się na mapie poniżej link: http://womet-tech.pl/v2/pl/dealerzy jak pozbyć się białego tła ? wysyłam plik png z przezroczystością, w ustawieniach Preferencje>obrazki jest wybrane Użyj PNG tylko jeżeli zdjęcie podstawowe jest w formacie PNGa białe tło jest i nie umiemy się tego pozbyć... ???kolejna sprawa odnośnie miniatur kategorii ponieważ są to akcesoria motocyklowe i o ile w pierwszym poziomie przy wybraniu marki chcę aby były widoczne miniatury modeli to już w kolejnych podkategriach gdzie są roczniki nie chciałbym aby były widoczne http://womet-tech.pl/v2/pl/431-rs-125 czy możemy dopisać gdzieś jakiś kod, edytować plik czy w css'e stylować ?Bardzo zależy nam na tych rzeczach z góry dziękuję za wszelka pomoc.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Podmień grafikę na serwerze na taka z przezroczystością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniera Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Jeżeli chodzi o ikony sklepu to SUKCESS - chodź przyznam szczerze wcześniej mi to nie chciało ruszyć :/ a teraz zmianiłem ponownie z poziomu admina i poszło. Zawsze jak się chce coś pokazać że nie działa to wtedy działa Czy ma ktoś pomysł jak sobie poradzić z miniaturami podkategorii ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniera Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 NIkt nie ma pomysłu :/ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 to akurat nie jest kwestia modyfikacji css (aczkolwiek pewnie dałoby radę, ale trzeba by było ustawiać css dla każdej kategorii w której nie chcemy miniatur) ja proponuję w category.tpl sprawdzać poziom drzewa kategorii w którym się znajdujemy. I w sytuacji gdy będziemy np. na 4 poziomie - ukrywać subkategorie. tak wyglada drzewo: 0 root 1- home 2-- woman 3--- dresses 4---- summer dressesJak nie chcemy subkategorii w dresses (i wszystkich innych subkategoriach na tym samym poziomie) do category.tpl dodajemy kod: {if !$category->level_depth>=3} TUTAJ KOD SUBKATEGORII {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts