pawel2277 Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Witam. W sklepie ustawiłem : - kody rabatowe które obniżają wartość produktów o 80 % - darmowa dostawa kurierem powyżej kwoty 300 zł Więc jeśli zrobię zakupy za np. 900 zł kuriera mam gratis, natomiast jak podam kod rabatowy - za kuriera muszę zapłacić. Pytanie, jak zrobić aby przy zamówieniu za te 900 zł i wpisaniu kodu rabatowego opłata za kuriera nie była pobierana ? Chodzi mi o to, aby do obliczania kwoty od której przesyłki są darmowe, była pobierana wartość bez obniżki z kodem rabatowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pawel2277 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 W preferencjach wysyłki jest informacja : 'Kupony nie są brane pod uwagę przy wyliczaniu darmowej dostawy' Ale wszystko wskazuje na to że jednak są brane pod uwagę, czy nie ma na to jakiegoś innego sposobu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pawel2277 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Nieaktualne, Problem rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hakeryk2 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Poprosimy o rozwiązanie, które wykonałeś - może ktoś trafi z Google i będzie chciał znać odpowiedź na Twoje pytanie tak jak i Ty chciałeś odpowiedzi od nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pawel2277 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Dodałem jeszcze jedną regułę w koszyku- bez kodu, która aktywuje się dla zamówienia powyżej 300 zł i w akcji zaznaczona opcja 'darmowa dostawa'. Testowałem i po aktywacji kodów, mimo że kwota zamówienia obniżana jest do np, 200 zł - darmowa dostawa jest aktywna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pawel2277
Witam.
W sklepie ustawiłem :
- kody rabatowe które obniżają wartość produktów o 80 %
- darmowa dostawa kurierem powyżej kwoty 300 zł
Więc jeśli zrobię zakupy za np. 900 zł kuriera mam gratis, natomiast jak podam kod rabatowy - za kuriera muszę zapłacić.
Pytanie, jak zrobić aby przy zamówieniu za te 900 zł i wpisaniu kodu rabatowego opłata za kuriera nie była pobierana ?
Chodzi mi o to, aby do obliczania kwoty od której przesyłki są darmowe, była pobierana wartość bez obniżki z kodem rabatowym.
4 answers to this question
Recommended Posts