Jump to content
  • 0

Usunięcie checkbox "zapoznałem się z regulaminem..." przy zakupie 1 str.

Bamboszek

Question

Witam,

czy ktoś z was może mi podpowiedzieć, w jaki sposób mogę zlikwidować konieczność zaznaczenia:

Warunki korzystania z usługi

Zapoznałem się z Regulaminem i akceptuję jego postanowienia. (Przeczytaj Warunki Świadczenia Usługi)

Chciałbym aby w tym miejscu została jedynie informacja typu:
Kontynuowanie zakupów oznacza akceptację Regulaminu (i tu link)

Ludzie chyba boja się to zaznaczać, a czytać im sie wszystkiego nie chce...
Już nie mówię o tym, że dzwonią i składają zamówienie przez tel bo"nie chce im się wypełniać tych rubryk".

Sam tekst sobie usunę z pliku tpl, pytanie tylko co zmienić, żeby sposób płatności był nada wyświetlany prawidłowo (zależnie od wyboru dostawy [kurier / poczta] wyświetla się przelew 24 lub płatność przy odbiorze).
Na chłopski rozum podejrzewam że gdzieś w jakimś kodzie (plik od zakupów 1 str. sobie zlokalizuję) w jakimś "if" trzeba z palca wbić 1 lub "true".

Jakieś podpowiedzi ? ;D

Pozdrawiam.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Kontynuowanie zakupów oznacza akceptację Regulaminu (i tu link)

obawiam się, że to nie jest zgodne z prawem i ktoś życzliwy może podać Cię do uokik np. konkurencja.

no w kazdym razie, zrobisz jak uważasz - możesz to wyłączyć w ustawienia > zamówienia 

wFVNNL5.png

• 0

Ach to prawo .... wspaniałe ;]
A da się to jakoś ... zmienić, żeby było opcjonalnie ?
Znaczy na zasadzie zaakceptuję / nie zaakceptuję i tak pojawia się opcja płatności i można zakończyć zakupy (nawet bez akceptacji) ?

• 0

Tłumaczyłem gościowi, żeby popytał swojego "prawnika" co z tym zrobić. Chce tak, będę tak kombinował ...
Chodzi o to, żeby klient nie musiał tego klikać - bo podobno przez to porzucają koszyki :/

Z a całych zakupów na 1 str. zostało minimum - adres dostawy, tel, mail. Nawet Pan / Pani wyleciało.