djozsi Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Sziasztok. Szeretnék egy pár száz termék tulajdonságát beimportálni, a termékek már fel vannak véve. Nem sok adat van, csak a címkéket, a rövid leírást, meg a meta címkét és leírást. Az import szépen lefut, hiba nélkül, kiírja, hogy sikeres volt és ne felejtsem el indexelni a termékeket. OK. És a meglepi, hogy egyetlen egy adatot sem importál, semmit. Kipróbáltam egyetlen egy sorral és az eredmény ugyan az. Sikeres az importálás a rendszer szerint, de a katalógusban a termék alatt semmit se vitt fel. Nem értem, mivel már pár importot megejtettem, sőt a termékeket is importtal vittem fel, de most megakadtam. Valakinek valamilyen ötlete? new 1.txtnew 1.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Nem tudunk segíteni verziószám nélkül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Ezen kívül szerintem hiányzik a "terméknév". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djozsi Posted July 13, 2016 Author Share Posted July 13, 2016 Bocs. 1.6.1.5 de látom van újabb verzió. Felteszem és meglátjuk. A termék neve azért nincs, mert már létezik, csak ezeket az adatokat szeretném beimportálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djozsi Posted July 13, 2016 Author Share Posted July 13, 2016 Frissítettem, most már 1.6.1.6. A hiba maradt. Dokumentáltam a lépéseket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 "A termék neve azért nincs, mert már létezik, csak ezeket az adatokat szeretném beimportálni." Az lehet. Viszont a frissítéshez név és ID szükségeltetik. Ha ez a kettő stimmel az adatbázisban lévővel akkor a többi információt frissíti a program, nem pedig létrehozza újból. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djozsi Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Lehet, hogy így van, de akkor miért nem kiabál, hogy hahó kell a name is. Lefut hiba nélkül és nem visz fel adatot. Egy másik áruháznál még régebben, de az is 1.6-os volt, ugyan így vittem fel a tag-eket, még meg is van az import fájl, ID és a tag oszlop volt semmi más és működött. Na mindegy, ha hazaérek kipróbálom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djozsi Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Bekapcsoltam a dev módot. Lefuttatva az importot (beleírtam a nevét a terméknek), kiír egy hibát: Warning hiba: fájl /srv/http/benice/controllers/admin/AdminImportController.php, sor 1006[2] Parameter 3 to AdminImportControllerCore::fillInfo() expected to be a reference, value given Mintha valamilyen érték hiányozna neki. De nem tudom mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djozsi Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Megvan. Tudtam, hogy nem én vagyok béna, hiszen számtalanszor importáltam már meglévő termékek tulajdonságait és soha nem kellett a neve, csak az azonosító. Szóval itt van ugyan ez a hiba: https://www.prestashop.com/forums/topic/513701-unable-to-import-using-csv/ megoldás az első hozzászólásban. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Számomra ez fura... köszi a megoldás megosztását! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts