Jump to content
  • 0

Prestashop czy inny system CMS?

Ortez

Question

Witam, 

potrzebuję stworzyć sklep do sprzedaży maszyn produkujących lód około 70 produktów, tylko nie wiem jak na tej stronie stworzyć coś w formie książki PDF, którą klient mógłby przeglądać bezpośrednio na stronie oraz czy jest jakiś moduł, który umożliwiłby mi ustawienie kryteriów wyszukiwania produktu (coś w formie kalkulatora, który by przeliczał np ilość potrzebnego lodu dla danej restauracji / baru itp lub w formie zapytań dotyczących rozmiaru sklepu i innych). Kolejnym wymogiem jest stworzenie mapy dojazdu wraz z formularzami kontaktowymi.

Edited by Ortez (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

to wszystko można utworzyć w prestashop,  kwestia kalkulatorów to zlecenie komuś napisania takiego modułu.

generalnie rzecz biorąc - to żaden CMS nie pozwoli osiągnąć tego wszystkiego zaraz po instalacji skryptu. Więc niezależnie jaki CMS wybierzesz, i tak bedzie trzeba pewne rzeczy dopisać.

1. kalkulatory do napisania

2. mapa dojazdu już jest

• 0

A ta przeglądarka PDF bezpośrednio na stronie - istnieje taki moduł? Wiem, że wordpress  posiada większość modułów tego typu lecz nie jestem zadowolony z modułów sklepu do wordpressa dlatego jestem ciekaw presty.

• 0

Chyba wszystkie już przeglądarki mają wbudowane viewery pdf.

Jak dasz link na stronie cms <a href="plik.pdf">Zobacz</a> - to się otworzy przeglądanie pdf

a jak dasz <a href="plik.pdf" download>Pobierz</a> - to pobieranie pliku

Co do tego wyszukiwania produktów, to presta ma moduł blocklayered, który umożliwia wyszukiwanie i filtrowanie produktów.

Każdemu produktowi można przypisać wiele cech i atrybutów i potem według nich filtrować produkty.

• Like 1