Jump to content
  • 0

Aktualizacja cen bezpośrednio w bazie danych

chomiczek

Question

Witajcie, mam problem (widziałem podobne tematy, ale nie znalazłem rozwiązania), a mianowicie mam skrypt, którym skanuje sobie hurtownie i aktualizuje ceny produktów.

Robię update tabel product oraz product_shop, oczywiście wpisuje wyliczoną (odpowiednią) cenę netto, dodatkowo zmieniam jeszcze date_upd, oczywiście w innych tabelach zmieniam ilość stanów magazynowych, etc,

Po wykonaniu update w bazie danych widzę prawidłowe ceny, w PA->Katalog->Produkty, na liście produktów cenę podstawową widzę prawidłową, ale cenę ostateczną (brutto) widzę złą/starą.

Po wejściu w szczegóły produktu obie ceny widzę błędne (tzn cenę sprzedaży netto, oraz cenę sprzedaży z podatkiem).

Wystarczy natomiast, że dla dowolnego produktu ustawię prawidłową cenę netto (brutto wyliczy się sama) i dam ZAPISZ to wszystkie produkty mają już prawidłową cenę.

Czy jest jakiś globalny cache, który należy przeładować/wyczyścić/wymusić odświeżenie, a może jest jakieś pole w bazie danych, które należy jeszcze zmienić?

Ktoś/coś? :)

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

A sprawdzałeś czy to nie jest wina cache przeglądarki ?

Na FF jest bardzo często taki przypadek, że po zamknięciu całej przeglądarki i jej ponownym otwarciu wczytuje stronę z cache,a nie z podanego URLa. Odświeżenie strony przez F5 poprawnie wczytuje stronę. U Ciebie też może być tak samo. Tzn po dokonaniu aktualizacji ceny wyświetlane są z cache przeglądarki.

Edited by () Maciej () (see edit history)