Jump to content
  • 0

Masowa zmiana przypisanego do produktu magazynu

Kanuna

Question

Witam

Mam następujący problem. W sklepie mamy zdefiniowany jeden magazyn. Większość produktów ma podawane ilości przez magazyn i włączone zaawansowane zarządzanie stanem magazynowym z ilościami podawanymi przez magazyn. Niestety spora część produktów to pojedyncze sztuki gdzie ilość podaję ręcznie. Przy dodawaniu stanu produktów dla tych pojedynczych z niewiedzy odznaczyłam "Chcę używać zaawansowanego zarządzania stanem magazynowym dla tego produktu".   Finał jest taki, że teraz produkty dodawane przez magazyn i te z ilościami podawanymi ręcznie (tzn bez zarządzania magazynem) traktowane są jako pochodzące z dwóch rożnych magazynów i zamówienia są dzielone na dwa jakby wysyłane były z dwóch różnych lokalizacji. Zdublowana cena za wysyłkę widoczna jest już na poziomie koszyka co odstrasza klientów.

Tu pytanie czy da się z tego wybrnąć w prosty sposób czy też należy to zmienić ręcznie? Dokładnie czy  da się  jakiś sposób masowo zaznaczyć "Chcę używać zaawansowanego zarządzania stanem magazynowym dla tego produktu" ?

Ewentualnie czy jak usunę zdefiniowany magazyn to coś pomoże?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Anna

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Presta 1.6.1.2 jeśli to ma znaczenie.

Jestem skłonna usunąć nawet zdefiniowany magazyn, nie wiem tylko czy produkty z niego nie znikną ze sklepu i czy będą miały aktualne stany magazynowe