Jump to content
  • 0

Moduł zmiany wyświetlanej kategorii w zależności od języka

distinguished

Question

Witam,

mam sklep multijęzykowy, chciałbym żeby na głównej stronie wyświetlała się kategoria dotycząca danego języka, czyli:

język polski=kategoria polska

język angielski=kategoria angielska

itd.

czy istnieje moduł albo jakiś sposób na taki efekt(kawałki kodu, linki, gotowe moduły)? Najlepiej gdyby wyświetlało się to w formie zakładki tak jak popularne/nowości/itp.

Skrypt JS'a przekierowujący po wyborze języka do strony konkretnej kategorii raczej odpada bo chciałbym żeby każdy użytkownik widział stronę główną w swoim języku ze swoją kategorią (jako jedną z zakładek w displayhometab)

Mam nadzieję że udało mi się przedstawić problem dosyć jasno.

Z góry dzięki za zainteresowanie.

Pozdrawiam!

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Po zainstalowaniu kilku języków każda kategoria i każdy produkt jest wielojęzyczny.

Chyba, że chodzi Ci o odseparowanie polskich kategorii i produktów od anglojęzycznych. To opcja multishop nadaje się do tego idealnie.

• 0

Chciałbym osiągnąć taki efekt.

Na przykładzie:

Mam czasopisma w języku angielskim i polskim (w jednym sklepie), w dwóch kategoriach "czasopismaPOL" i "czasopismaENG".

Na stronie głównej, chciałbym żeby wyświetliła się nazwa kategorii wraz z jej czasopismami,

oraz w przypadku ustawionego języka polskiego kategorią wyświetlaną jest "czasopismaPOL", a w przypadku ustawionego

języka angielskiego kategorią wyświetlaną jest "czasopismaENG".

W skrócie w wersji językowej angielskiej chciałbym mieć na stronie głównej tylko czasopisma w języku angielskim z angielskiej kategorii, a w wersji polskiej

tylko polskie czasopisma z polskiej kategorii.

• 0

Czyli chcesz odseparować produkty i kategorie en od pl.

To multishop.

Zakładasz dwa sklepy: en i pl.

W kontekście sklepu en ustawiasz język domyślny en i aktywne tylko kategorie en.

W kontekście sklepu pl analogicznie tylko pl.