Patrykozo Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Witam Mam problem nie mam jak konfigurować Cash on delivery (COD) v0.7.5 - przez PrestaShop , nie ma wo gulę tego do konfiguracji a chciał bym ustalić cenę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 7, 2016 Author Share Posted July 7, 2016 Pomoże ktoś z tym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 ten moduł nie ma strony konfiguracyjnej....bo co tu jest do konfigurowania - nic!moduł nie ma żadnych parametrów, jest wyłącznie prostą metodą płatności ewentualna konfiguracja sprowadza się do przetłumaczenia go sobie zgodnie z potrzebami w lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 8, 2016 Author Share Posted July 8, 2016 ale on działa wchodzi tam strona tylko nie dolicza kwoty za pobraniem 3 lub 4 zł tylko jest normalna cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 8, 2016 Author Share Posted July 8, 2016 co mam tutaj wpisać i czy się opyla coś tu wpisać ? : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 8, 2016 Author Share Posted July 8, 2016 Mam pytanie bo jest ta pierwszy mod który był już wgrany w prestashop i wszystko wypełniłem (wartość pobrania) i (minimalna wartość) ale jak zamówiłem sobie produkt i wybrałem opcję pobraniowo to i tak się nie dolicza kwota Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Ten moduł z pobraniem to nie jest standardowy moduł i być może przy potwierdzeni klikasz na zły moduł dlatego ci nie dolicza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 dokładnie tak jak endriu napisał nie jest to standardowy moduł prestashop który dołączony jest do sklepu defaultowo, i który jest stworzony przez "prestashop" z uwagi na fakt, że jest to wielka niewiadoma w tym momencie to raczej cieżko będzie pomóc nie znając modułu, jego kodu oraz sposobu funkcjonowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 to moja strona : http://ozosklep.cba.pl/ zamówicie z pobraniem i zobaczysz sobie , a moduł z tej strony pobrany : http://prestadesign.pl/topic/630-cash-on-delivery-with-fee-przy-p%C5%82przy-odb-dolicza-koszt/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 jest przy pierwszym modułu jest tak że właśnie że nie dolicza mi kwoty do pobrania . A przy drugim modułu ustawiałem za pobraniem 4 zł ale jak wchodzę i chce zamówić strona jest pusta : Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Masz komunikat ze brak szablonu dla modułu, czyli w module brakuje jakiegoś pliku tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 no ja wiem bo to jest ten mod który jest wgrany już w prestashop a ja pobrałem moda z tej strony co wyżej i działa tylko nie dolicza kwoty pobraniowej bo nie ma gdzie tego uzupełnić ile chciał bym brać za pobranie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 i o to proszę byście mi powiedzieli jak to można zrobić aby do modułu - (cashondeliverywithfee) wpisywać kwotę ile byśmy brali za pobranie , bo w tamtym modzie to wiem że nie ma tpl. ale nie wiem skąd go wziąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Z tego co widzę to jest wersja modułu pod preste 1.3 i 1.4 a ty masz 1.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 a jest jakiś moduł pod presteshop 1.6 za pobraniem , jak by był to bym chętnie prosił o link do pobrania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Posiadam taki rozbudowany o szczegóły zamówienia więc jest zgodny z ustawą konsumencką, ale nie darmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykozo Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 a był by jakiś darmowy ? a wersja 0,8 by działała na 1.6 : cashondeliverywithfee-v0.8.zip ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Możesz sprawdzić, zainstaluj to sie dowiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 a był by jakiś darmowy ? Prestę masz za darmo, szablon za darmo, wszystkie moduły chcesz za darmo, to pewnie w Twoim sklepie wszystkie towary też będą za darmo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Jakieś 10 lat temu starszy Pan, taki trochę erotoman powiedział mi jakże oczywistą rzecz: Jak nie włożysz to nie wyciągniesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 mimo, że sam sprzedaję takie rozwiązanie to mogę coś darmowego zasugerować - z tego co kojarzę to presta-apps ma darmowy cod z dodatkową opłatą. możesz sprobować, polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro44 Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Odświeżę temat, gdyż mam mały problem z tym modułem. Chcę przetłumaczyć komunikaty z w/w modułu (cash on delivery fee) jednak przy próbie zapisania dostaję taki oto komunikat: ForbiddenYou don't have permission to access /test/index.php?controller=AdminTranslations&submitTranslationsModules=1&token=e3758c873ca4bfe9d5ab9b3d386db3bc on this server. testtest.pl Informacja od administratora strony wprost urzeka: Dzień dobry, Uprawnienia dla folderów / plików można zmieniać dowolnym programem do FTP. Ustawiłem uprawnienia do themes/default/template/controllers/modules i jego podfolderów na 777 themes/default/template/controllers/translations i jego podfolderów również na 777 i ciągle dostaję ten sam komunikat. Dodam, że pola do przetłumaczenia mam na czerwono. Jakieś porady, czy szukać tych komunikatów w pliku modułu COD i tam przestawiać? Pls help. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Chcę przetłumaczyć komunikaty z w/w modułu (cash on delivery fee) jednak przy próbie zapisania dostaję taki oto komunikat: rozumiem, że mowa o korzystaniu z zaplecza i funkcji do aplikowania tłumaczeń (np. tłumaczeń modułów, tłumaczeń email itp.) ? jeżeli tak, to czy problem występuje np. w momencie gdy chcemy tłumaczyć "komuniakty błędów" lub "tłumczenia front office" ? czy dotyczy li tylko tłumaczeń modułow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro44 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Loguje się do panelu następnie Lokalizacja->Tłumaczenia->Rodzaj tłumaczenia->Tłumaczenie zainstalowanych modułów->Język Polski->Przechodzę do modułu CODFEEIW->Wszystkie pola z prawej są na czerwono -> Uzupełniając i zapisując otrzymuje w/w komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts