Jump to content

Cash on delivery (COD) v0.7.5 - przez PrestaShop

Patrykozo

Recommended Posts

ten moduł nie ma strony konfiguracyjnej....bo co tu jest do konfigurowania - nic!
moduł nie ma żadnych parametrów, jest wyłącznie prostą metodą płatności

ewentualna konfiguracja sprowadza się do przetłumaczenia go sobie zgodnie z potrzebami w lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów

Mam pytanie bo jest ta pierwszy mod który był już wgrany w prestashop i wszystko wypełniłem (wartość pobrania) i (minimalna wartość) ale jak zamówiłem sobie produkt i wybrałem opcję pobraniowo  to i tak się nie dolicza kwota 

post-1282620-0-14563000-1468005087_thumb.png

post-1282620-0-48273300-1468005098_thumb.png

dokładnie tak jak endriu napisał

nie jest to standardowy moduł prestashop który dołączony jest do sklepu defaultowo, i który jest stworzony przez "prestashop"

z uwagi na fakt, że jest to wielka niewiadoma w tym momencie to raczej cieżko będzie pomóc nie znając modułu, jego kodu oraz sposobu funkcjonowania :(

no ja wiem bo to jest ten mod który jest wgrany już w prestashop a ja pobrałem moda z tej strony co wyżej i działa tylko nie dolicza kwoty pobraniowej bo nie ma gdzie tego uzupełnić ile chciał bym brać za pobranie ? 

i o to proszę byście mi powiedzieli jak to można zrobić aby do modułu - (cashondeliverywithfee) wpisywać kwotę ile byśmy brali za pobranie , bo w tamtym modzie to wiem że nie ma tpl. ale nie wiem skąd go wziąć 

• 1 year later...

Odświeżę temat, gdyż mam mały problem z tym modułem.

Chcę przetłumaczyć komunikaty z w/w modułu (cash on delivery fee) jednak przy próbie zapisania dostaję taki oto komunikat:

Forbidden

You don't have permission to access /test/index.php?controller=AdminTranslations&submitTranslationsModules=1&token=e3758c873ca4bfe9d5ab9b3d386db3bc on this server.

testtest.pl

Informacja od administratora strony wprost urzeka:

Dzień dobry,

Uprawnienia dla folderów / plików można zmieniać dowolnym programem do FTP.

Ustawiłem uprawnienia do

themes/default/template/controllers/modules i jego podfolderów na 777

themes/default/template/controllers/translations i jego podfolderów również na 777

i ciągle dostaję ten sam komunikat. Dodam, że pola do przetłumaczenia mam na czerwono. Jakieś porady, czy szukać tych komunikatów w pliku modułu COD i tam przestawiać?

Pls help.

Chcę przetłumaczyć komunikaty z w/w modułu (cash on delivery fee) jednak przy próbie zapisania dostaję taki oto komunikat:

rozumiem, że mowa o korzystaniu z zaplecza i funkcji do aplikowania tłumaczeń (np. tłumaczeń modułów, tłumaczeń email itp.) ?

jeżeli tak, to czy problem występuje np. w momencie gdy chcemy tłumaczyć "komuniakty błędów" lub "tłumczenia front office" ? czy dotyczy li tylko tłumaczeń modułow?

Loguje się do panelu następnie Lokalizacja->Tłumaczenia->Rodzaj tłumaczenia->Tłumaczenie zainstalowanych modułów->Język Polski->Przechodzę do modułu CODFEEIW->Wszystkie pola z prawej są na czerwono -> Uzupełniając i zapisując otrzymuje w/w komunikat.