Jump to content
  • 0

Domyślny edytor tekstu a w nim domyślna czcionka [default bootstrap]

murek5

Question

Cześć wszystkim

szukam miejsca w plikach PrestaShop, a konkretnie w plikach domyślnego edytora tekstu, w którym ustawiona jest "na sztywno" czcionka. Wnioskuję, że jest gdzieś wpisana 'na sztywno', bo w edytorze nie da się wybrać innej:

3e059108bf096.png

Wyprowadźcie mnie, proszę, z błędu jeśli się mylę.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Poszukałem trochę, ale niestety nie wiem jak rozszerzyć edytor. Mógłbyś podrzucić jakieś krótkie info gdzie szukać? Czy to zmiana w kodzie czy kwestia ustawień w panelu.

Mimo powyższego potrzebowałbym zmienić domyślną czcionkę, tak aby domyślnie pojawiała się np. Verdana przy wprowadzaniu nowego produktu.

• 0

W edytorze, tak aby przy nowo dodawanych produktach edytor domyślnie narzucał inną czcionkę niż obecnie.

Co do wszystkich dotychczasowych produktów poradzę sobie z tym grzebiąc w bazie ( select replace() ).

• 0

Wybierasz najgorsze z możliwych rozwiązań.

Ze względu na optymalizację kodu jest bezsensem deklarować fonty dla każdej linijki tekstu.

W global.css załaduj swój font: @font-face {tu_moj_font} (najlepiej z własnego serwera, a nie od wujka googla)

Dla danego elementu strony nazwy produktu, opisu, czy co tam chcesz zmienić, ustaw daną rodzinę fonta.

I po temacie.

Widziałem już dziesiątki sklepów, gdzie prawie każda linijka teksu była innym fontem. Zbierało na wymioty :(