sliw Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 (edited) Witam serdecznie jeszcze jeden kłopot z kodem afilacyjmym musze dodać do iframe id produktów które są w koszyku. Sądze ze będzie opcja z foreach ale nie wiem co skąd wyciągnąć. Pomożecie ? ------- {foreach $customizedDatas.$productId.$productAttributeId[$product.id_address_delivery] as $id_customization=>$customization} {$product.id_product|intval} {/foreach} takie coś próbowałem użyć analogicznie jak w wyswietlaniu produktów ale niestety też nie chce grac ------------------- OK Zadziałała mi opcja pobrania d=id produktu , nie wiedzialem ze jest opcja shopping-cart-product-line.tpl i poprostu mi jej nie wyświetlało ... jednak: Czy w smarty w presta istnieje możliwość przypisania zmiennej smarty wartości jako tekstowej ??? Jest tam pętla do wyświetlania prod w koszyku oraz id produktu{$product.id_product}potrzebuje aby stworzyć :$zm = $zm+{$product.id_product}ale to rozwiązanie dziala mi na liczbach a ja potrzebuje jako tekst tak by powstało coś takiego ( w php było by ) :$zm = $zm." , ".$product.id_product; czyli na koniec wyechowanie zmiennej zm dało by np: 12,15,18 .... Edited July 1, 2016 by sliw (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted July 4, 2016 Author Share Posted July 4, 2016 WItam ponownie..... Udało mi się temat rozwiązać, poprzez osobną pętle foreach w miejscu gdzie mają się generować id. Jednak pytanie jeszcze jedno , czy jest możliwość użyć zmiennych {$product.product_id} w order confirmation ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Dodaj do templatki order-confirmation.tpl: {debug} to zobaczysz jakie tam masz zmienne (i wyłącz blokadę wyskakujących okien dla swojej domeny). {$product.product_id} nie ma w order confirmation, bo po co w podsumowaniu zamówienia szczegóły produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 Dzieki, zaraz to zweryfikuje. Ale z kodu retargetingu wymagają ode mnie zeby w order confirmation dać im oprócz kwot i id koszyka to ID produktów w koszyku i o ile udało mi śie to w przypadku przed finalizacją, to teraz już po potwierdzeniu LIPA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts